L’ONG Acción Planetaria presenta el seus vins solidaris a Gràcia

Fotografia: Acción Planetaria

El passat cap de setmana, concretament el dissabte 7 de març de 2020, a la seu de l’ONG Acción Planetaria de Gràcia de Barcelona (plaça de la Vila, 5) es va convertir en l’escenari de presentació dels vins solidaris acompanyats de la batucada dels Diables de Les Corts que va donar el tret de sortida a la jornada festiva per presentar els vins ¡ACTÚA! i Sobran Ignorantes. La presentació, amenitzada per la música del grup Polaris, Folk Psico Poètic i la sessió del DJ Roger Freedom va ser una oportunitat per tastar els vins, que també es podien aconseguir en ampolla d’un litre per un donatiu de 13 euros.

Christian Vargas, president d’Acción Planetaria, va donar la benvinguda als assistents així com tanbé va fer un repàs als projectes que l’ONG ha realitzat i realitza en diferents punts del món com Perú, Senegal o Síria. Vargas va definir el projecte dels vins solidaris com una conjunció especial que passa poques vegades, “quan persones i marques cedeixen material de primera qualitat per a un projecte solidari”.  “Quan comprem productes solidaris, moltes vegades és poc el benefici real final”, va afegir destacant l’aportació totalment desinteressada de Celler Testuan i Alella Vinícola de part de la seva producció de raïm de la temporada per a la fabricació.

Xavier Garcia d’Alella Vinícola es va remuntar als incidents en un centre de menors migrats de Masnou, població veïna d’Alella, per parlar de la inspiració darrere la decisió d’apostar per un vi solidari. “Comencem amb un vi, que és el nostre camp, però esperem que sigui l’inici de molts projectes”, va dir sobre la col·laboració amb Acción Planetaria, que neix de la relació de l’ONG amb un altre nom del negoci del vi com Celler Testuan.  Per la seva banda, Quim Colomer, portaveu de Celler Testuan, va recordar que l’inici del seu propi projecte com a celler va néixer en un dels viatges solidaris que organitza Acción Planetaria al llarg de l’any. Colomer va voler animar, a més, a comprar i regalar per a que “Acción Planetaria tingui recursos per seguir avançant en els projectes que té en diferents parts del món”.

Fotografia: Acción Planetaria

El projecte vins i art |

Els litres de vi cedits per aquestes dues empreses de la indústria vinícola no són les úniques col·laboracions que fan possible el projecte. L’artista francesa Lucy Allard va cedir una reproducció a mà d’una de les seves il·lustracions per a l’etiqueta del vi negre ¡ACTÚA!, mentre que el procés d’etiquetatge dels dos vins va comptar amb l’ajuda desinteressada de Rotas Ibérica. Per completar l’oferta de la presentació i aportar el seu gra de sorra al projecte, la marca de cervesa artesana La Cabra (Cabrera de Mar, BCN) també va voler estar present com a beguda alternativa.

La iniciativa presenta dos vins solidaris, un vi negre i un vi blanc. La totalitat dels seus beneficis aniran destinats a finançar els projectes que Acción Planetaria desenvolupa a diferents països així com el seu projecte de proximitat a Barcelona oferint assistència odontològica a persones amb pocs recursos. 

Fotografia: Acción Planetaria

Els vins |

¡ACTÚA! És un vi negre, que amb la compra de les ampolles, i per tant amb cada nou brindis d’aquest vi jove, un dels projectes de l’ONG donarà un bon pas endavant. Es tracta del Menjador Social d’Acción Planetaria a Satipo ubicat a Perú, amb les vendes d’aquest vi es podrà tenir un altre plat a taula, o un nen de Colòmbia o el Senegal tindrà accés a un tractament dental.

“SOBRAN IGNORANTES” Amb aquest vi blanc de criança es pretén reafirmar el sentiment planetari de la cooperació i els braços oberts que representa els valors de l’organització a través de les seves visites a països del món com Guatemala o el Senegal però, també, amb la seva feina diària a la Clínica Dental Social de Barcelona, tenint en compte a  persones de totes nacionalitats i orígens perquè puguin tenir un millor somriure.

El naixement d’Acción Planetaria i els seus projectes |

Acción Planetaria neix l’any 2004 amb l’objectiu principal d’oferir assistència odontològica a col·lectius amb dificultats per accedir a recursos arreu del món. També compta actualment amb un menjador social a Perú on atenen a més de 60 nens i nenes oferint alimentació i formació. Després de més de 10 anys treballant en cooperació internacional amb països empobrits a través de la implicació de voluntaris i voluntàries professionals de la odontologia i altres camps, l’any 2016 obre el seu camp d’acció ampliant el perfil del seu voluntariat. La ONG  vol ser una plataforma oberta a tota persona que, a través de la seva acció planetària, vulgui contribuir a la construcció d’un món millor. Es tracta, així, d’una plataforma participativa en la que les persones poden proposar la seva acció i, després de l’avaluació de la mateixa, l’ONG ofereix el seu engranatge per a que es pugui desenvolupar.