L’obra «En Alquiler» es presenta a Barcelona aquest diumenge 8 d’abril de 2018 a la sala Porta4.

L’última producció de l’espai de creació escènica Porta4 «En Alquiler» es presenta a Barcelona a partir d’aquesta setmana. L’estrena de l’obra serà aquest diumenge 8 d’abril a les 18.00 hores. Segons les responsables de la sala «Aquest muntatge marca un gir conceptual a la línia de programació de Porta4, la sala es reconverteix per donar una veu clara i potent a un teatre polític, social i compromès, tot buscant mirar als que queden al marge de l’estructura econòmica i sociocultural, tant de territoris propers com d’altres més llunyans«.

Verónica Pallini, actriu i antropòloga, Mikel Fernandino, dramaturg i antropòleg i Tony Casla, director, presenten aquest espectacle que mostra un viatge entre Europa i Amèrica Llatina, una història de dones que lluiten per un habitatge digne, dues situacions, dues ciutats, dos moments històrics i la mateixa problemàtica.

L’obra ens presenta dues dones amb un mateix nom, Victoria, d’una mateixa família però de diferents èpoques i països, s’enfronten a un mateix problema: la pujada del lloguer dels seus habitatges i la impossibilitat de fer front a la despesa. D’aquesta manera, es troben fora de la llei perquè es neguen a quedar fora de les seves cases. Ambdues busquen la millor manera de conservar un sostre que s’enfonsa, tan físicament com metafòricament. Aquesta obra pretén posar de manifest la importància del teixit social del barri i del desig, de vegades explícit, de vegades latent, d’algunes entitats privades i públiques que volen acabar amb ell. En alquiler, interpretada per Verónica Pallini i escrita per Mikel Fernandino, s’ambienta en la vaga d’inquilins de 1907 a Buenos Aires i en l’actual gentrificació dels barris de qualsevol ciutat moderna.