Llocs lesbian friendly a Gràcia

Avui repassem llocs al nostre Districte que tenen especials consideracions amb el col·lectiu lèsbic de la ciutat. Bé perquè siguin espais gestionats per dones lesbianes o bé perquè les activitats o serveis que s’hi duguin a terme tinguin especial cura i interès en aquest col·lectiu. Te’ls repassem!

Alnorte Bar
Dues dones fortes, -asturianes havien de ser!- s’han instal·lat en un petit local al carrer Siracusa per oferir-nos tapes del nord, amb saviesa i bon gust. Tant el local com el menjar es respira fet amb amor i senzillesa. Hi trobareu caliu, ambient cool i autèntic menjar. I seguiu-les a Instagram: els homenatges a les dones asturianes d’avui i d’ahir emociona.

amantis Gràcia
La botiga eròtica a Gràcia, molt enfocada a dones i amb especial sensibilitat amb el col·lectiu lèsbic. Assessorament per a sexualitat entre dones, joguines especials per a elles i tallers dirigits a aquest públic. Col·laboren sovint amb mitjans de comunicació especialitzats en dones així com amb influencers: DeVermut, per exemple, són molt amigues de la botiga 😀 Passeu-vos a descobrir un món eròtic per dones a Torrent de l’Olla, 145.

Bar Pietro
A primera vista no tenen cap tret identificatiu lèsbic, però entre la comunitat de dones a Barcelona és un lloc dels visitats. El trobareu a Travessera de Gràcia, 197.

Châtelet Bar
Com el Pietro, res els identifica com a lloc lèsbic, però entre les dones lesbianes de Barcelona es sovinteja. El trobareu a Torrijos, 54.

Cos Cooperativa
Diríem que ja no són del barri – tot i que havien estat al bell mig en el seu primer local- però estan molt apropet, al límit amb Gràcia Nova. Al carrer d’Indústria 93 trobem aquesta cooperativa especialitzada en la salut integrativa i que tenen especial cura del col·lectiu LGTBI+. Tenen un programa especial pensat per a la inseminació artificial, el procès d’embaràs i criança per a dones. Tot un referent a Catalunya!

Entrelatas
Una botiga de conserves abans ubicada a Sant Antoni s’ha mudat al carrer Torrijos de Gràcia. Dels tres propietaris, una forma part de la comunitat lèsbica de la ciutat i els altres dos es consideren, com no, lesbian friendly. La sensibilitat al local hi és present. Visiteu-lo!

Gatamala
La Trini és famosa al barri. Molt famosa. I a més, com diria ella mateixa, ‘rebollera’. Les seves tapes a baix preu i la seva alegria contagiosa fan que aquest bar estigui sempre a tope de dones lesbis, homes gays, heteros i tot tipus de persones. A petar sempre! Algun dia l’heu de visitar si no ho heu fet ja: carrer Rabassa, 37.

La Ramona
A Gràcia Nova, Roger de Flor 262, trobem un dels locals més in de la ciutat. I gestionat per dues dones, l’Àngela i la Cris. A la Cris la trobareu remenant forn, fogons i ganivets. A l’Àngela, somriure sempre a punt, repartint taules… i joc. La Ramona és aposta segura si voleu tapes més enllà de les típiques truites i croquetes. Tapes d’autor de dones per a dones -i per tothom qui es vulgui apropar-. Ah! I proveu les seves braves si us va el rotllo dur… Són de traca!

Per Marta Molas d’amantis Gràcia.