L’Heliogàbal es veu amb la possibilitat de cancel·lar tots els propers concerts.

heliogabalL’associació cultural l’Heliogàbal, bar i sala de concerts ha emès un comunicat, on exposa que per culpa de les darreres dues sancions administratives, i a causa de la xifra prou elevada, es poden veure obligats a cancel·lar tots els propers concerts que tenien programats.

La causa, són les denúncies d’un veí a causa de les molèsties acústiques.
Tot seguit us deixem el comunicat íntegre que ens ha fet arribar la sala de concerts.

«Ens veiem obligats a cancel·lar-los, traslladar-los o ajornar-los No més concerts al bar.

A resultes de les darreres inspeccions rebrem aviat dues multes que, sumades, poden pujar fins a 100.000€. Com que són multes que es deriven d’infraccions considerades molt greus, no sabem quin percentatge de reducció oferiran. No cal dir que per a un bar de setanta metres quadrats que té una oferta regular d’activitats culturals és un import inassumible. 

Les inspeccions de la Guàrdia Urbana sempre denuncien el mateix: manca de limitador de so i excés d’aforament. I totes dues coses són certes. No tenim el limitador de so d’un bar cafeteria perquè els concerts no se sentirien. Tampoc no complim el límit d’aforament de quaranta-nou persones. Amb una llicència adequada i sense fer-hi cap intervenció, el nostre local podria acollir fins a cent persones. De totes maneres, estem disposats a fer les obres que calgui per garantir la màxima seguretat, això per descomptat.

Val a dir que tant l’Ajuntament de Barcelona com el Districte de Gràcia estan treballant amb la màxima celeritat i eficiència per solucionar els problemes de la música en directe a la ciutat. Això ho sabem de primera mà i ho agraïm de debò. Després de tants anys de topar amb una paret cega, per fi tenim esperances de trobar una sortida definitiva i general al problema.

Ara bé, les trucades del veí enfadat a la Guàrdia Urbana no deixaran de produir-se mentre esperem la solució. Per por que no ens posin més multes i ens acabin d’enfonsar econòmicament, ens veiem obligats a cancel·lar, traslladar o ajornar tots els concerts que havien de tenir lloc al bar. Us informarem puntualment de la represa de l’activitat normal. Esperem que sigui ben aviat. Tenim moltes ganes d’abandonar la zona d’incertesa en què ens hem mogut fins ara. 

Moltes gràcies a tothom pel suport.

Equip de l’Heliogàbal.»