L’esport gracienc també fa una pausa. L’Europa en «stand-by»

Arran de la situació que estem vivint aquests dies per la pandèmia de la COVID-19 no només els comerços i l’activitat cultural de Gràcia s’ha vist amb l’obligació d’aturar la seva activitat sinó també ho ha hagut de fer l’esportiva. Així doncs un dels princippals equips graciencs com el Club Esportiu Europa també ha hagut d’aturar l’activitat a les seves instal·lacions i les competicions en les quals estava participant.

En un comunicat emès el passat 25 de març la Direcció informava que el Club Esportiu Europa havia presentat davant les autoritats pertinents un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació, que afectaria a la totalitat de treballadors i treballadores del club: és a dir al personal d’oficines i manteniment de camp, coordinadors esportius, fisioterapeutes i planter del 1r Equip masculí. Per altra banda també es va informar a les famílies del Futbol Formatiu, Femení i de l’Escola de Futbol que el mes d’abril no s’emetrien els rebuts de les quotes.

Xavier Garcia de l’Europa ens ho explica com viuen aquests dies des de l’entitat «ens ha afectat totalment: el club s’ha vist obligat a suspendre totes les activitats esportives, socials, i formatives i a tancar de cara el públic, com la majoria d’entitats del país». I tristament en una comunitat tan gran també hi ha qui ha hagut de patir pèrdues de familiar «Alhora, també hem de lamentar profundament la mort de socis i aficionats del club o la seva hospitalització».

Així doncs els partits, i els entrenaments a les instal·lacions esportives han quedat anul·lades, ara bé molts dels esportistes de l’Europa segueixen fent entrenament des de casa tal com ens comenta en Xavier «En l’àmbit personal, cada esportista fa exercicis de manteniment físic d’acord amb el cos tècnic».

Però segurament un dels reptes més difícils és encarar aquesta situació, no només en el dia sinó també de cara al futur. «Per un costat, amb tristesa per la duresa de la situació en què ens trobem, així com pels elevats costos socials i en vides humanes que està provocant. Per l’altre costat, amb l’esperança de reprendre l’activitat com més aviat millor. Com a entitat, ens posem al servei de la societat en aquests moments complicats i, en la mesura de les nostres possibilitats, intentem transmetre ànims i bones pràctiques des de les nostres comunicacions. També hem cregut important contactar amb els socis i les sòcies d’edat més avançada, o amb la salut més delicada, per saber com estan passant aquests dies, com es troben i si podem fer quelcom per ajudar-los».

Però com tot a la vida, les vivències que ens haurà deixat la pandèmia de la COVID-19 passaran a ser història, i començarem una nova etapa, i com cal encarar el futur de l’Europa quan tornem a la normalitat? «Doncs amb esperança i amb ganes de posar el nostre granet de sorra en el procés de recuperació que de ben segur vindrà després de la crisi de la COVID-19».