L’Escola de pensament del Llliure de Gràcia enceta nou curs amb Javier Argüello i Tanit Plana

Ja és la tercera temporada que l’Escola de pensament obre portes al Teatre Lliure de Gràcia. Aquest dimarts 5 d’octubre de 2021, s’inicia el curs 2021-2022 amb un total de vuit sessions que es desenvoluparan al llarg de la temporada i en les quals les eines de la dramatúrgia i la filosofia s’uneixen per posar sobre la taula els grans conflictes del present. L’Escola de pensament, l’espai de diàleg, crítica i debat mensual organitzat pel Teatre Lliure i dinamitzat per la filòsofa, assagista i professora Marina Garcés i per l’escriptor, periodista i activista cultural Albert Lladó.

La primera sessió tindrà lloc el proper dimarts 5 d’octubre a Gràcia, sota el títol Qui dibuixa les nostres escenes de vida? Comptarem amb la participació de l’escriptor Javier Argüello i la fotògrafa Tanit Plana, que dialogaran sobre l’enfocament i la representació en l’obra d’art. Com seleccionem els “esdeveniments” que narren una cronologia? Quins relats escollim per donar sentit a allò que semblaria una acumulació de fets o accidents aïllats? Quins espais deixem per al silenci i el misteri en la comunicació amb el lector o l’espectador? També s’hi abordarà com el tema d’una peça o d’un text convida a l’exploració de pors, desitjos i anhels comuns, que poden constituir una resignificació dels conceptes família o comunitat.

Exposició sobre Fabià Puigsever | 

També a Gràcia i fins al 30 de juny, es podrà visitar l’exposició Slèvia, coincidint amb el 30è aniversari de la mort i del 70è de l’arribada a Varsòvia de l’escenògraf, director d’escena i fundador del Teatre Lliure.

L’exposició recull la seva etapa de formació, viviències i experiències personals a Polònia als anys 50 del segle xx, quan el país era considerat una meca del món artístic i intel·lectual. Una etapa significativa que fa possible entendre la seva trajectòria artística posterior i la filosofia que va niar en el projecte fundacional del Lliure.

Escola de pensament: Qui dibuixa les nostres escenes de vida? El 5 d’octubre, a les 18.30 h. Gràcia. 1 h 30′. En català.
Exposició Slèvia. Fins al 30 de juny. Bar de Gràcia.