Les oficines d’atenció ciutadana comencen l’horari d’estiu.

A partir de dilluns, 27 de juny, i fins al 24 de setembre les oficines d’atenció ciutadana (OAC) funcionaran en l’horari d’estiu. Durant aquest període els centres estaran oberts entre les 8.30 i les 14.30 hores. A més, l’oficina de la Marina, al districte de Sants-Montjuïc, i la de la Zona Nord restaran tancades del 4 de juliol al 4 de setembre.

Per fer més àgils els tràmits que es gestionen en aquests centres hisenda municipal, urbanisme, obres i activitats, identitat al mòbil, certificat digital, targeta de veí del Park Güell, etc., cal sol·licitar-hi cita prèvia.

També se’n pot demanar per a tràmits relacionats amb el padró, la targeta rosa i les denúncies per infraccions de les ordenances municipals i per al registre de sol·licituds, tot i que en aquests casos no és obligatori.

Es pot demanar cita a l’oficina virtual, mitjançant els quioscos de tràmits i serveis (Punt-BCN), el telèfon 010 o, amb el mòbil, a través de l’app MobileID. També es poden consultar les adreces de les oficines, així com les ubicacions dels quioscos i les condicions del servei 010, aajuntament.barcelona.cat/atenciociutadana.