Les estacions fantasma de Barcelona.

bancAvui fa una setmana que Barcelona i rodalies van viure el darrer gran caos circulatori en la xarxa de rodalia de tren i alhora de Metro. Durant gairebé tot el mati, va quedar tallada la circulació de trens pel centre de Bacelona. La raó sembla ser, un foc, no sabem si provocat o no, a l’estació abandonada de Bifurcació-Vilanova. Un espai tancat i sense ús, on mai ha parat cap tren i encara menys hi han baixat viatgers.

No sé si podríem definir aquestes instal·lacions pròpiament com a estacions fantasmes… unes instal·lacions pensades per a ser utilitzades, perquè hi transcorregués la vida, i al final no han estat res més que això espais, en desús, abandonats, tancats i deixats de la mà, on el temps s’ha aturat com si tot plegat no hagués existit mai.

Avui arran d’aquest incendi volem fer un recorregut per les estacions fantasmes de tren i metro de Barcelona, i si us sembla bé, comencem amb la que ha estat protagonista aquesta setmana i poder molts viatgers no sabien que cada dia passaven per avant d’ella.

Bifurcació-Vilanova

L’estació de tren Bifurcació Vilanova és una estació de ferrocarril que no es va arribar a inaugurar mai, la trobem entre l’estació del Clot-Aragó i Arc de Triomf. Aquesta estació es va construir com a baixador de la línia de ferrocarril de Renfe dins del projecte del Pla Ferroviari de la dècada de 1970, segons aquest s’havien de construir tres estacions de Renfe: Barcelona Sants, estació de França i Bifurcació Vilanova, aquesta última per a substituir l’antiga estació del Nord.

Encara avui es pot veure a les boques de metro de l’estació de Marina el gravat de Renfe, i Metro i encara existeixen els accessos que havien de possibilitar els transbords entre aquestes dues estacions, tot i que romanen tancats. L’estació inicialment estava formada per dues andanes on encara avui dia hi podem veure les escales mecàniques que porten a vestíbul de l’estació. Però a causa d’unes obres el 1990 l’andana del costat muntanya es va destruir perquè la línia de rodalia del Maresme, la R1, no interferís amb la sortida cap al túnel de Meridiana, però l’andana del costat mar encara existeix i es pot veure en el trajecte entre Arc de Triomf i Clot-Aragó, si anem amorrats a la finestra del tren.

Poblenou

Però si venim amb tren de Mataró direcció Barcelona, i anem resseguint la línia de la costa la R1 amb inici de trajecte a Maçanet o bé a Mataró, fins a arribar a Barcelona, abans de les obres de remodelació de la zona industrial del Poble Nou, dels anys 1990, aquesta línia tenia parada a lestació de Poblenou (oficialment anomenada, Barcelona Pueblo Nuevo) situada a Barcelona al barri del Poblenou entre la Riera d’Horta i el Bogatell. Aquesta no és una estació fantasma, ja que actualment ja no existeix. L’estació es trobava a la línia Barcelona-Mataró-Maçanet, al ramal de Marina que va ser desmantellat. El 1886 es va inaugurar l’estació fins al 1989 que hi va passar el darrer tren.

El darrer tren que va passar per l’estació de Poblenou, anava a parar al final de línia a l’estació de Barcelona Término, situada al lateral de l’Estació de França. Aquesta estació es va inaugurar 1848 el mateix any de la línia Barcelona-Mataró i va estar en funcionament fins a l’any 1989, on anys més tard els Jocs Olímpics obririen la ciutat de cara al mar deixant aquest ramal de costa en la memòria de molts Barcelonins. Si voleu saber més sobre la història d’aquest ramal ferroviari podeu consultar aquesta web.

Les estacions de Metro.

Gaudí

Si parlem de la xarxa de Metro i d’estacions que no han entrat mai en servei podem parlar de la que trobem a la L2 entre Dos de Maig-Sant Pau i Sagrada Família, es tracta de lestació de Guadí, que es va construir als anys 60, però anys més tard es va variar el projecte que formava part de l’antiga L2, per passar a la línia 5, tenint així l’estació de Sagrada Família massa a prop de Gaudí, i per aquest motiu no va arribar a utilitzar-se. Tot i això és l’estació en desús millor conservada del metro.

Banc

Banc és una estació del metro de Barcelona, que esta fora de servei i que es troba entre les estacions d’Urquinaona i Jaume I (L4), concretament sota la Via Laietana i la plaça d’Antoni Maura de Barcelona. La llegenda diu que es va construir per a retirar els diners del banc que es trobava a la Via Laietana, actual edifici de Catalunya Caixa, però cal recordar que l’estació es va construir molt abans que a la superfície hi hagués el banc.

Ferran

L’estació de Ferran inaugurada el 1946, es troba actualment tancada des del 1968,  i esta situada entre les estacions de Liceu i Drassanes. Es va tancar per facilitar la prolongació de la línia.

Si voleu saber més sobre les estacions de Barcelona, podeu consultar aquesta pàgina.