Les Carteres Reials de Gràcia seràn les protagonistes d’un conte infantil

La Fundació Festa Major de Gràcia ha iniciat una campanya de micromecenatge per crear un conte que expliqui la història de les Carteres Reials de Gràcia. Com molts lectors ja saben és tradició que dies abans de la Cavalcada les tres Carteres Reials visiten Gràcia per a recollir les cartes dels nens i nenes graciencs. La campanya per a tirar endavant la realització d’aquest conte, ha de servir per a poder a conèixer la història de les tres Carteres Reials: l’Ona, la Sitar i l’Estel de Foc.

Des de la Fundació Festa Major de Gràcia, entitat organitzadora de la cavalcada i impulsora del projecte vol editar aquest conte perquè creu que amb ell es podrà donar forma a una tradició que ha vist créixer a més d’una generació i permetrà fer-ho lliure d’estereotips i corregint deixos. Segons els responsables de l’entitat «Amb la creació de l’imaginari de les Carteres Reials, tenim una oportunitat única per trencar amb el passat més retrògrad, i treballar per una societat més justa i igualitària. Les Carteres representen a tres dones sàvies i apoderades. Un referent nou pels infants».

La idea original del conte és de Joan Sánchez, està escrit per Montse Balada, i amb les il·lustracions de Marta Montañà, i serà editat per l’editorial El Cep i la Nansa. A més el conte serà inclusiu i apte per a nens i nenes amb capacitats diverses. A més inclourà una guia de lectura que ajudi a pares i mares a fer descobrir a la canalla tots els valors o missatges claus amagats a la història tals com: respecte a la diferència, apoderament femení, convivència entre diferents ètnies o el treball cooperatiu entre d’altres.

El conte porta per títol «Un estel sota el braç. El conte de les carteres reials» i tindrà trenta-sis pàgines, amb un format de 21 x 23 centímetres i com s’ha esmentat anteriorment serà accessible per a persones invidents. Qui vulgi participar en el micro-mecenatge ho pot fer fent la seva aportació a través d’aquesta pàgina web.