«Les bones nenes» i «Una història normal», guanyadores del premi del jurat del VOC 2018

Fotografia: Cedida per VOC 2018

La setmana passada al vespre va haver-hi l’entrega de premis de la tercera edició del VOC Premis i Mostra d’Audiovisual en Català que organitza Òmnium Cultural i on es van donar el nom dels curtmetratges guanyadors de l’edició 2018. «Les bones nenes» i «Una història normal» han estat les dues peces seleccionades pel jurat com a millor curtmetratge i documental respectivament. El premi del públic ha estat pel curt «L’escarabat al final del carrer» i pel documental «Comerç 08003». La web sèrie «Les tres bessones» s’ha endut el premi del públic a la millor web sèrie, videoblog i nou format web. En total, el VOC ha premiat amb 11.800 € produccions audiovisuals fetes en català.

Premis Documental |

Premi del jurat (valorat en 4.000 €): «Una història normal» d’Ernest J. Sorrentino (València), que explica la història quotidiana de dues persones que tornen a treballar després d’un temps sense fer-ho. Els membres del jurat Belén López i Marc Recha han destacat l’honestedat de l’obra a l’hora de visualitzar l’esquizofrènia i la seva proposta visual.

Premi del públic (valorat en 1.000 €): «Comerç 08003» de Josep Maria Domènech (Barcelona), que fa un recorregut per sis comerços tradicionals de Barcelona que parlen de la seva història i de la ciutat.

Premis Curtmetratge |

Premi del jurat (valorat en 4.000 €): «Les bones nenes» de Clara Roquet (Malla, Osona), que explica una història sobre l’adolescència i el pas a la vida adulta de dues germanes que s’han criat envoltades de cavalls. El títol compta amb un bon recorregut per festivals de curtmetratges d’arreu. Clara Roquet va ser co-guionista a l’aclamada 10.000 km de Carlos Marqués-Marcet. Les membres del jurat Judith Collell i Carol López han valorat el treball d’observació de la directora, que construeix una mirada íntima i personal sobre un món propi del tot reconeixible.

Premi del públic (valorat en 1.000€): «L’escarabat al final del carrer» de Joan Vives (Alzira, València), que narra la vida de l’Amadeo, un home tranquil que viu en poble de València. Des que va morir la seva dona, es dedica en cos i ànima a tenir cura del seu sogre invàlid. Un bon dia, rebrà una premonició inesperada: li queden set dies de vida. L’obra va guanyar el premi al Millor Curtmetratge Iberoamericà al Festival de Guadalajara (Mèxic).

Premis web sèrie, videoblog i nous formats web |

Premi del públic (valorat en 1.800 €): «Les tres bessones» de Miquel Àvila (Gavà), una web sèrie en format sitcom que gira al voltant de la vida adolescent de les famoses Les tres bessones, els icònics dibuixos animats que han format part de la infància de molts catalans i catalanes.