L’eròtica del moviment.

sensualitat ballTotes les cultures s’expressen a través de la música i pràcticament en totes elles, trobem balls amb moviments associats a la sensualitat: des de les famoses ballarines de la Polinèsia, fins a les danses africanes o la dansa oriental entre moltes altres. Des de sempre, el cos ha estat i és una poderosa eina que transmet tot el que ens proposem i la dansa, un bonic canal, que ens permet moltes vegades superar tabús i explorar els nostres desitjos més íntims.

Quantes vegades hem sorprès o demanat a la nostra parella que es despulli en mode d’striptease? Realitzar segons quins moviments amb el nostre cos és eròtic, i som conscients que fent-los desprenem provocació i sensualitat. Serà la fantasia de no tocar? Sigui com sigui el fet és que sabem que si ho activem en privat, ens fem amb el poder i som capaços de portar al nostre amant al límit del plaer. Pot passar que tot i desitjar-ho, entri el pànic escènic, i és que de vegades el no saber, no tenir ritme o fins i tot flexibilitat, ens pot inhibir. Podem aconseguir una major fluïdesa practicant algunes disciplines de ball que potencien zones del nostre cos capaces de realitzar moviments molt útils. Aquests, sumats a l’actitud que ens ensenyen a transmetre, ens ajuden a desenvolupar habilitats molt profitoses per l’art de la seducció.

Al barri de Gràcia, podem trobar algunes d’aquestes activitats. Per exemple, al Danzarabic podem practicar la dansa del ventre, que ens mostra un desplegament de moviments suaus i ondulats. El cos sencer és partícip, però els seus principals protagonistes són el maluc i la pelvis. Alterna ritmes ràpids i lents, i emfatitza en els músculs abdominals combinant la seva serpentejant remenada, amb un moviment d’espatlles, pit i braços. La seva pràctica, ademés, ens aporta una major capacitat de moviment a la zona pèlvica, afavorint les nostres relacions sexuals.

A l’escola Tribalona, trobem el burlesque, un ball sexy i glamurós que ressalta l’estil i la feminitat. Aquesta modalitat inspirada en el cabaret uneix el ball amb la interpretació, utilitza tocs d’humor i és fonamental l’expressió facial i corporal. Els seus vestuaris extravagants, com el corsé, les plomes o la llenceria sexy, son peces molt reveladores que inciten a la provocació i fan que tot plegat sigui pur erotisme i fantasia.

A la Pole Dance Factory, podem aprendre Pole Dance, potser el ball més conegut per les seves connotacions sexuals, ja en els seus inicis s’utilitzava en espectacles que centraven la seva atenció visual en l’erotisme. Per practicar-ho es necessita una barra vertical, i consisteix en realitzar ascensos sostiguda pels braços, realitzant una sèrie de girs que resulten molt atractius i sensuals. Com qualsevol esport, ens aporta flexibilitat i això ens fa capaços de posar en pràctica una major varietat de postures sexuals. Actualment es pot arribar a practicar com un esport proper al fitness, ja que es guanya força i s’exercita molt el cos, pero tot i així no deixa de ser molt plaent per qui observa, així que si sumem una mirada picarona i un conjunt de llenceria seductora que podeu trobar fàcilment a la botiga d’amantis Gràcia, pujareu tant com vulgueu els nivells d’excitació de la vostra parella.

Per Verónica Roy d’amantis Gràcia.