L’edifici del Deutsche Bank no es convertirà en hotel.

D BANCKEl Govern municipal ha celebrat la decisió del grup privat KKH de no tirar endavant el projecte de construir un hotel a l’edifici del Deutsche Bank situat a la cruïlla del passeig de Gràcia i l’avinguda Diagonal, al districte de Gràcia. Així ho ha afirmat, la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, que ha explicat que el promotor s’ha adreçat formalment a l’Ajuntament per anunciar que no tirarà endavant el projecte previst i n’impulsarà un de nou que s’adeqüi als interessos de la ciutat.

Avui celebrem que Barcelona hi surt guanyant, perquè l’hotel promogut per CiU i el PP que alterava l’edificabilitat en un entorn emblemàtic de la ciutat i que havia generat un gran rebuig veïnal no tirarà endavant”, ha argumentat Sanz, que ha subratllat que els promotors “han entès quin és el debat que s’està produint a la ciutat i a nivell ciutadà” en relació amb la càrrega i el model turístics i l’impacte que determinades operacions poden tenir en certes zones de Barcelona.

La intenció del grup KKH és ara promoure un projecte nou en aquest edifici per tal de millorar-ne la relació general amb l’entorn. Janet Sanz ha dit que de moment encara no hi ha cap proposta ferma sobre la taula, i que, quan arribi, “caldrà estudiar-la com s’estudia qualsevol projecte que arriba a l’Ajuntament per veure si s’ajusta a la normativa i valorar l’impacte que té al seu entorn”. A més, s’incorporarà la proposta de l’empresa al debat participatiu amb els veïns a través dels consells de barri i de districte.