L’autobús d’Házte Oir no podrà venir a Barcelona.

Aquests dies l’autobús de Házte Oir ha aixecat molta polseguera pel seu missatge qualificat de transfòbic per a molts. L’autobús en qüestió sortint des de Madrid havia d’arribar a finals d’aquesta setmana Catalunya, demà divendres 3 de març a Barcelona, el dissabte a L’Hospitalet de Llobregat i a Sant Cugat, tot i que els diferents ajuntaments van advertir que no permetrien la circulació del polèmic bus, sembla ser que al final no acabarà arribant ni en aquestes ciutats ni a d’altres.

L’autobús de moment, no pot circular i està immobilitat a la capital espanyola per la policia local, després que un jutjat madrileny hagi pres la mesura cautelar de prohibir la circulació del vehicle de l’entitat, fins que no retiri el missatge contra la transsexualitat perquè es dirigeix a persones amb una orientació sexual «diferent» per lesionar la seva «dignitat».

La decisió d’immobilitzar el bus, s’ha pres després que el jutjat d’ofici rebés un escrit de la fiscalia provincial de Madrid, tot i així l’entitat, podria interposar un recurs, i recórrer la sentència. De totes maneres ara com ara ja és poc probable que el bus vingui a Barcelona, almenys amb el missatge que duia fins ara a les seves finestres.