L’Ateneu de Fabricació de Gràcia ha quedat finalista entre 70 projectes a la Biennal Española d’Arquitectura

Fotografia: Ajuntament de Barcelona

L’Ateneu de Fabricació de Gràcia és una nau que data de l’any 1910 i l’espai ubicat al carrer Perill. L’espai de singularitat va donar com a resultat un projecte d’edifici sostenible i rehabilitat per l’equip d’arquitectes Núria i Jordi Oliveras Boix. Ara aquest edifici ha estat seleccionat finalista entre les altres setanta obres que participen al certament de la Biennal Espanyola d’Arquitectura i Urbanisme.

L’Ateneu de Gràcia ha participat dins de la categoria ‘Panorama d’Obres d’Arquitectura i Urbanisme’, que té com a objectiu premiar els espais més rellevants de l’arquitectura i l’urbanisme dels últims tres anys, és a dir del període 2018 al 2020, amb una selecció de 20 projectes que es donaran a conèixer com a tret de sortida de la XV BEAU.

En total s’hi han presentat 581 propostes, després d’una primera selecció van passar a la següent classificació un total 100 projectes, i ja al final han resultat seleccionats uns 70 com a finalistes i entre els quals hi ha l’Ateneu de Fabricació de Gràcia, que es va posar en marxa fa un any.

La Biennal és convocada pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana a través de la Direcció General d’Agenda Urbana i Arquitectura en col·laboració amb el Consell Superior dels Col·legis d’Arquitectes d’Espanya (CSCAE) i la Fundació Arquia. L’acte se celebrarà aquest estiu de manera paral·lela en una doble seu, és a dir del 28 de juny al 16 de setembre al Pavelló de Barcelona, ​​i del 2 de juliol al 23 de setembre a Valladolid. L’objectiu d’aquesta cita cultural és servir de punt de trobada entre la ciutadania, l’arquitectura i l’urbanisme i reivindicar-ne el valor social.