L’assistent de veu d’Apple, parlarà català

Siri l’assistent de veu d’Apple serà el primer assistent de veu del mercat a utilitzar la llengua catalana, per tal d’interactuar amb l’usuari. Recentment la multinacional americana va publicar noves ofertes laborals per incloure analistes a Siri en diferents llengües, una de les quals és el català, per tal d’oferir aquest servei als seus clients.

Segons l’InformeCat 2020, cap dels 32 assistents de veu que actualment hi ha en el mercat parla català i, si Apple fa aquest pas, Siri serà el primer assistent de veu del mercat a fer-ho. La incorporació del català a l’assistent de veu d’Apple donaria resposta a les necessitats lingüístiques dels usuaris catalanoparlants d’aparells com l’iPhone o l’iPad, d’acord amb una de les peticions que fa temps que la Plataforma per la Llengua ha sol·licitat a l’empresa. A més, l’assistent Siri en català faria també possible que Apple CarPlay es configurés també en aquesta llengua, ja que utilitza el sistema de reconeixement i parla de veu Siri.

A banda d’incorporar la llengua catalana en aquest cas, Apple també ha millorat aquest mes de setembre el seu programari. La nova versió d’iOS inclou llistes de música íntegrament en català i Apple TV ja disposa de tota la seva interfície en la nostra llengua. Això la fa, juntament amb Filmincat, l’única plataforma de vídeo que ofereix els serveis en aquesta llengua. Des del 2009 que la Plataforma per la Llengua treballa perquè Apple inclogui el català en totes les seves creacions.