L’Arxiu Històric del Centre Moral de Gràcia segueix creixent

Fotografia: Centre Moral i Instructiu de Gràcia

Amb l’inici d’aquest nou curs, els responsables de l’Arxiu Històric del Centre Moral i Instructiu de Gràcia tornen a la feina, per posar a l’abast de qui ho desitgi tot l’arxiu fotogràfic i audiovisual que l’entitat ha anat guardant i per tant col·leccionant sobre la seva història. Material que moltes vegades no només serveix per conèixer més a fons la vida d’aquesta entitat sinó també un material mot interessant, perquè ens mostra l’evolució de la societat i els seus costums.

Durant el confinament, els responsables de l’arxiu varen poder proveir, de contingut divers, les comunicacions que feia El Centre a tots els seus associats i simpatitzants. Continguts que, en uns moments tan difícils, ens apropaven, ni que fos virtualment, al Centre, les seves activitats i sobretot a la gent que ha fet possible la seva vitalitat al llarg dels seus més de cent cinquanta anys d’història.

Així doncs tot i les adverses circumstàncies, l’equip de l’Arxiu no ha deixat de treballar i ha anat incrementat, considerablement, els fons fotogràfic i audiovisual principalment. Durant tot aquest temps s’ha pogut seguir treballant gràcies a les tècniques de teletreball, i desenvolupant nous mecanismes per fer més àgil tot el procés d’introducció de les dades que acompanyen cadascun dels ítems catalogats. Segons els responsables, també s’ha a hagut de fer front a diversos canvis a les interfícies de la Memòria Digital de Catalunya (MDC) donat que aquest mes de setembre es produïa un canvi, programat, de plataforma. Gràcies a aquesta feina ininterrompuda, actualment, l’Arxiu Històric del Centre compta amb un fons documental de 6.720, amb 4.906 arxius ja digitalitzats i 1.696 publicats a través del servei de Memòria Digital de Catalunya.

Pel que fa al volum d’arxius fotogràfics actualment el Centre compte amb 13.570 fotografies, totes elles digitalitzades i un total de 5.794 publicades gràcies a Memòria Digital de Catalunya. Pel que fa a arxius audiovisuals hi ha comptabilitzats 344, i 634 publicacions.