L’Ajuntament de Barcelona posa en marxa aquest febrer la campanya «Ciutat de vianants»

Fotografia: David Ramon

L’objectiu d’aquesta nova campanya titulada «Ciutat de vianans» és recuperar l’espai de les voreres per als vianants i per tant i difondre la informació perquè l’estacionament de motos i la seva ocupació a les voreres sigui mínim per tant hi hagi un alliberant de l’espai públic pels vianants. La campanya que es farà a tota la ciutat també tindrà un pes important a Gràcia i sobretot a la Vila de Gràcia on s’ha detectat que més de 2.000 mil motos estacionen de manera incorrecta.

A Gràcia voreres pels vianants |

En el cas de la Vila de Gràcia aquesta actuació de la campanya durarà un any i mig i estarà dividida en tres fases: una amb diversos d’informadors, una segona fase d’avisos de la Guàrdia Urbana i una tercera on es procedeixi a sancionar i retirar els vehicles mal aparcats. Posteriorment, vigilants de l’ÀREA comprovaran que les infraccions no es tornin a produir. En el cas de la Vila de Gràcia el pla de la campanya ha dividit la Vila en set zones on s’actuarà al llarg d’aquests temps, entre elles una serà la plaça del Nord, però es començarà per la zona compresa entre la travessera de Gràcia, Gran de Gràcia, Diagonal i Via Augusta, ja que en aquests espais s’han arribat a detectar fins a 150 motos aparcades de manera incorrecta i coincideix que és un espai amb una alta densitat d’escoles.

Així doncs a la Vila de Gràcia cada dos mesos se sumarà una zona nova fins a cobrir, en el termini d’un any i mig, tot el barri de manera simultània, tot i que més endavant també està previst actuar en les zones limítrofes dels espais esmentats. Amb aquesta campanya l’administració vol conscienciar a la ciutadania de la necessitat de preservar les voreres pels vianants i que a l’hora d’aparcar es faci de forma correcta, també es vol afavorir i per tant promocionar l’aparcament en zones prèviament habilitades per a fer-ho, així com a potenciar l’estacionament dins dels pàrquings, recordar i la normativa amb relació a l’estacionament a les voreres i recordar la prohibició de circular pels carrils bici i els carrils bus i també per a les voreres en cerca d’aparcament.

A Barcelona tindrà 10 zones d’actuació |

A tota la ciutat les zones con s’intesifacarà la campanya i també els controls perquè les motos no estacionin a les voreres seràn:

Ciutat Vella: Av. Francesc Cambó
Eixample: c/Girona 64 (entre Diputació i Consell de Cent)
Sants-Montjuïc: Pl. de Joan Peiró.
Les Corts: Sabino Arana- Gran Via Carles III
Sarrià-Sant Gervasi: Borí i Fontestà-Can Ràbia
Gràcia: Plaça del Nord
Horta-Guinardó: Font d’en Fargues-Passeig Maragall
Nou Barris: Fabra i Puig-Teide
Sant Andreu: Neopàtria (entre Fabra i Puig i Rovira i Virgili)
Sant Martí: Bolívia (entre Roc Boronat i Ciutat de Granada).