L’’Ajuntament de Barcelona otorga la Medalla d’Or al Mèrit Cultural a la Fundació Festa Major de Gràcia.

Fotografia: David Ramon.
El consell plenari de l’Ajuntament de Barcelona va aprovar el passat 31 de març de 2017, per unanimitat atorgar-li la Medalla d’Or al Mèrit Cultural a la Fundació de la Festa Major de Gràcia per “l’ininterromput treball en favor de la cohesió social i la cultura catalana”. Aquesta és la màxima distinció que atorga la ciutat a les entitats o ciutadans i ciutadanes en reconeixement de la seva tasca vers Barcelona.

La distinció a la Fundació coincideix amb la celebració del Bicentenari de la Festa Major de Gràcia, un esdeveniment que se celebra enguany en record a la primera referència escrita d’aquest esdeveniment, que data del 1817, i que es recull en un llibre titulat “Muralles enllà”, de la sèrie Visions Barcelonines 1760–1860, de l’historiador Francesc Curet de l’Editorial Dalmau i Jover, editat a Barcelona el 1956.

A més enguany la festa celebra els seu bicentenari amb una sèrie d’actesque tindran lloc entre el maig de 2017 i el maig del 2018. L’objectiu de la Fundació Festa Major de Gràcia és omplir d’activitats els 12 mesos que el conformen amb exposicions, conferències, xerrades, jornades de debat, dies de recuperació de memòria històrica, simposis, tallers per a tots els públics.