L’Ajuntament de Barcelona crea una web i una línia telefònica d’atenció a la ciutadania i a les empreses

A causa de la situació en què estem vivim aquests dies, i que ha fet que l’economia s’hagi aturat també en l’àmbit local, en el cas de Barcelona, l’Ajuntament ha posat en marxar una web i una línia telefònica per donar resposta a totes les preguntes que es fa la ciutadania i també els autònoms, comerciants i empresaris que no poden seguir dia a dia amb la seva activitat empresarial.

Així el primer tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni, ha assenyalat que “en moments tan excepcionals com aquests estem posant al servei de la ciutadania tots els recursos a l’abast per tal d’intentar minimitzar els efectes de la Covid-19”. 

Telèfon d’atenció ciutadana |

Això es materialitza primer amb la posada en marxa d’un nou telèfon gratuït d’assessorament de forma personalitzada que es dirigeix a tota la ciutadania, per a derivar, des d’un sol punt, cap als serveis i recursos especialitzats que millor s’adaptin a cada consulta. El número de telèfon és el 900 533 175, i funciona amb el següent horari: de 09.00 h a 18.00 h, de dilluns a divendres.

Web de Barcelona Activa per ajuts econòmics |

Barcelona Activa ha posat en marxa un nou web els autònoms i empresaris poden torbar informació sobre els ajuts que es poden realitzar. La web s’0esctructura en 3 grans apartats: El primer posa el focus en les persones treballadores, el segon, els autònoms, i el tercer, en empreses, pimes i entitats. 

Tots els recursos disponibles per a cada col·lectiu (persones treballadores, autònomes i empreses) estan classificats en quatre categories:

Subvencions, bonificacions i altres instruments financers, on es presenten els principals ajuts econòmics oferts per les diferents administracions públiques.
Serveis d’assessorament especialitzats, oferts per les administracions públiques i altres agents econòmics i socials, per assessorar i orientar els diferents col·lectius.
Recursos formatius en format online que ajudin a afrontar la situació de confinament i adaptar persones i empreses a l’entorn digital i de teletreball.
Altres recursos informatius i d’interès, per a identificar fonts d’informació fiables i mantenir-se informats sobre la evolució de la crisi.

Trobareu tota la informació en aquesta web.