L’Ajuntament de Barcelona concedeix la Medalla d’Or al Mèrit Cultural a la Fundació Festa Major de Gràcia.

Aquest dijous vinent el Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, serà el lloc triat perquè l’alcaldessa Ada Colau, entregui la Medalla d’Or al Mèrit Cultural a la Fundació Festa Major de Gràcia, en l’any de la celebració del bicentenari de la festa.

La Medalla d’Or |

El passat mes de març i, a petició del Districte de Gràcia, el Consell Plenari del Consistori va aprovar per unanimitat concedir aquesta Medalla d’Or al Mèrit Cultural. Es tracta de la màxima distinció que atorga la ciutat a les entitats i ciutadans o ciutadanes en reconeixement de la seva tasca vers Barcelona. Un reconeixement més al valor de la festa de la Vila que l’any 1997 va ser declarada festa tradicional d’interès nacional. A més però enguany també ha rebut la Medalla d’Or al Mèrit Cultural en Paco Camarasa i les Medalles d’Or al Mèrit Cívic en Jordi Joan Alsina, a títol pòstum, i el Restaurant Quatre Gats.

El Bicentenari |

A més enguany se celebren els 200 anys de festa major a Gràcia, tot i que el plat fort és durant el mes d’agost amb el concurs de carrers guarnits, durant tot l’any se celebra una sèrie d’actes per celebrar la commemoració, com xerrades, debats, exposicions, tallers i actes culturals.