L’Ajuntament augmenta un 17’5% l’import de la convocatòria de subvencions per al 2016.

Logo Ajuntament BCNAquest mes de desembre s’obre el termini per presentar les sol·licituds a la convocatòria general de subvencions, que es dota enguany amb 17’14 milions, un 17’5% més que al 2015. Així doncs el termini per a sol·licitar subvencions s’amplia fins als 20 dies, del 28 de desembre al 21 de gener.

En aquest àmbit ell Govern municipal ha creat noves línies de subvenció en els àmbits de consum responsable, economia cooperativa, social i solidària, i LGTBI, i incorpora la valoració de la perspectiva de gènere a tots els projectes presentats. L’Ajuntament de Barcelona obrirà el dia 28 el termini de presentació de sol·licituds de la convocatòria general de subvencions, que finalitza el dia 21 de gener. La convocatòria preveu incrementar un 17’5 % el pressupost i atorgar un total de 17.146.405’84 € en subvencions per les entitats i associacions de la ciutat.

El regidor de Presidència i Territori, Eloi Badia, ha destacat les noves línies de subvenció al consum responsable, economia cooperativa, social i solidària i LGTBI, com a apostes del Govern municipal per incloure nous àmbits d’actuació que fins ara no es contemplaven. Badia ha subratllat, a més, l’aposta per incrementar l’import de la convocatòria d’enguany, amb l’objectiu de prioritzar les subvencions per davant dels convenis: “és més transparent apostar per formalitzar relacions entre l’Ajuntament i entitats, associacions i empreses via subvencions, que estan més reglades que els convenis”. El regidor ha explicat que “obrim la porta a què alguns projectes ara finançats via conveni puguin entrar per la via de les subvencions si s’adapten als requisits”.

Els nous àmbits incorporats a la convocatòria de subvencions 2016 sumen un import de 730.000 euros, dels quals 300.000 són per a projectes de consum responsable, 330.000 per a economia cooperativa i solidària, i 100.000 per a LGTBI.

En el capítol de l’economia cooperativa, social i solidària, es finançaran projectes de recerca i difusió de l’economia cooperativa, social i solidària o accions formatives per a la posada en marxa d’iniciatives concretes en aquest àmbit.

A les subvencions per al consum responsable, es posa en marxa una línia d’ajuda per reforçar la base social i associativa d’organitzacions de persones consumidores.

En l’àmbit de LGTBI, es finançaran projectes i actuacions contra les situacions de discriminació per orientació sexual i identitat dels i les joves, recolzament a LGTBI que hagin patit violència i projectes que treballin LGTBIfòbia en funció de l’origen nacional i/o ètnic, diversitat funcional, raça, religió, entre altres.

La informació per a la convocatòria de subvencions es podrà consultar a partir del 4 de desembre a la web www.bcn.cat. A partir del 28 de desembre, quan s’obre el termini de sol·licitud, també es trobarà tota la documentació necessària per fer el tràmit on line o bé descarregar-ho i acudir presencialment a les Oficines d’Atenció al Ciutadà.

La web també oferirà informació puntualment de les xerrades informatives organitzades des dels districtes o sectors implicats.

Es preveu resoldre les sol·licituds i fer el pagament a les entitats a partir del mes de juny.

L’any passat es van rebre 5.516 sol·licituds de subvencions, i es van atorgar a 4.135 subvencions a entitats, associacions i empreses.