L’administració desmenteix els rumors sobre l’enderroc de la parròquia de Santa Maria de Gràcia.

santa maria de graciaDes de fa setmanes Gràcia està; submergida en un procés de participació ciutadana; obert als veïns i veïnes de Gràcia sobre el futur del Pla d’actuació Municipal, més conegut com el PAM. Per a poder encabir totes les propostes a més de les audiències i xerrades que s’han anat fent, també s’ha posat en marxa un portal, decidim.barcelona des d’on els ciutadans poden fer les seves propostes. Una d’elles va ser la d’expropiar i demolir la parròquia de Santa Maria de Gràcia. Arran de la força polèmica que ha suscitat la proposta, l’administració del districte puntualitza que aquesta proposta no es durà a terme.

De fet es tracta d’una  proposta individual d’un ciutadà realitzada mitjançant la plataforma decidim.Barcelona. Aquesta és la plataforma de participació digital de l’Ajuntament de Barcelona,  en el marc del procés de participació ciutadana de l’elaboració del Pla d’actuació Municipal (PAM). Aquesta plataforma, en funcionament durant els dos mesos i mig de la campanya, ha recollit a hores d’ara més de 9.000 propostes que, al seu torn, també poden ser comentades o rebre suports per la resta de la ciutadania. La proposta a la que ens referim ha rebut només 42 suports.

Segons el govern «Aquesta proposta no és, ni ha estat mai, una proposta del govern municipal. El  Govern ha elaborat un document base de pla d’actuació en què també s’han recollit propostes d’entitats i associacions, així com dels òrgans de participació. I que també  es poden veure a la plataforma decidim.barcelona«.

«La parròquia Santa Maria de Gràcia forma part del patrimoni històric de la ciutat amb 180 anys d’història, molt  reivindicada en els seus orígens per part de la llavors independent Vila de Gràcia. Actualment, a  més de ser un dels principals centres de culte del Districte és, també,  un espai significatiu del barri que col·labora amb les entitats en la celebració del calendari festiu, com ara: el cant de la Sibil.la durant  la Missa del Gall, la celebració de l´acte oficial i missa del dia de la Festa Major de la Vila o diferents concerts que tenen lloc durant l´any».

«En cap cas està previst, com s’està dient de manera falsa a les xarxes socials, votar aquesta proposta en el decurs de la propera Audiència Pública del dia 13 d’abril,  un espai de participació reglat on no es voten propostes de cap tipus».

El Regidor del Districte, Eloi Badia, ha desmentit  públicament a les xarxes socials aquesta informació i  de manera reiterada. També des de l’equip del govern del Districte s’han mantingut converses amb el mossèn de la Parròquia per informar-lo de la falsedat de les informacions aparegudes.