La vida sexual també pot ser ecològica.

Joguines ecologiques

Tenir cura del nostre planeta és una assignatura pendent per a tothom, per això els productes ecològics són cada vegada més, l’estrella dels nostres comerços. La indústria de l’erotisme i la sexualitat també en son partícips, oferint-nos una variada gamma de productes que no només ajuden a mantenir el medi ambient, sinó que també contenen ingredients més beneficiosos per a la salut.

Si a més ets una persona conscienciada, i no vols consumir productes amb composicions d’origen animal, com els vegetarians o els vegans, també n’hi ha per a tu.

¿On trobar i com escollir aquests productes?

Apropa’t a qualsevol botiga eròtica que tingui varietat de producte, com la botiga amantis situada al barri de Gràcia. Escull productes orgànics, amigables amb el medi ambient i amb components naturals. Us proposem algunes idees:

Joguines eròtiques: tria preferiblement aquelles confeccionades amb materials com la fusta, el metall o el vidre, ja que la seva elaboració no inclou substàncies químiques utilitzades per estovar plàstics com el PVC. Es poden trobar peces úniques que si les cuides, duren tota la vida. Un exemple són els dildos de vidre de producció artesanal, ideals a més per jugar amb les temperatures: uns minuts al congelador o sota l’aigua calenta i veuràs quina sorpresa.

Si la teva joguina ha de ser de silicona, fixa’t que sigui hipoal·lèrgica, i si requereix motor, busca que funcioni amb bateries recarregables o energia solar en lloc de piles d’un sol ús.

Oli de massatge i lubricants: Aquest tipus d’articles són fàcils de distingir, porten certificat de producte 100% orgànic o natural. Els olis, són elaborats amb ingredients d’origen natural com l’àloe vera o el té, i estan lliures de substàncies químiques. No són difícils de trobar, teniu un clar exemple en la coneguda marca Shunga, amb el seu oli de massatge Orgànica que a més ofereix en tres sabors: té verd, xocolata i ametlles. Per triar un lubricant, cerca’l si és possible sense parabens ni glicerina. Un exemple d’èxit és Hidra, fabricat a base d’aigua, com gairebé tots els d’aquesta categoria, i extractes de plantes com les baies de Goji, l’herba llimona i l’àloe vera.

Generalment aquests gels no oloren ni taquen, respecten el ph de la pell, no són enganxosos, no han estat provats en animals i la seva textura és molt sedosa. Gents malament oi? Doncs per qui els prefereixi amb efecte calor i sabors, també hi ha alternatives com els lubricants Intimate Organics i Melt que tot i que veieu que porten glicerina, aquesta ha estat obtinguda de forma natural.

vibrador vidrePreservatius: Sabíeu que els profilàctics no estan compostos només de làtex, poliuretà i goma natural? Hi han dos components desconeguts per la majoria: la caseïna, que és un lacti extret directament de la llet, i la pell de xai, que s’utilitza en comptades ocasions. Per aquest motiu algunes marques com Glyde fan els seus preservatius orgànics i a la vegada aptes per vegans, és a dir amb làtex natural i sense incloure cap ingredient ni proves d’origen animal. Un altre cas són els RFSU, que a més a més de presentar varietat, pertanyen a una associació sense ànim de lucre i gran part dels seus beneficis van destinats a activitats amb matèries de prevenció i salut sexual.

Llenceria sostenible: potser costa una mica més de trobar, es tracta de peces íntimes creades per alguns dissenyadors, fabricades exclusivament amb fibres naturals que provenen de recursos renovables com el cotó orgànic, la seda de hemp, o el bambú entre d’altres.

Copa menstrual: si, no es tracta d’un complement eròtic, però m’ha semblat tan íntim com interessant per finalitzar. És potser la gran desconeguda i en canvi tan fàcil d’utilitzar com un tampó i el seu procés de fabricació és menys contaminant. Respecta el planeta, no genera brossa i no contribueix a la tala d’arbres i la desforestació. Pot durar uns 10 anys i només es necessiten 6 mesos per amortitzar-la.

Per Verónica Roy d’amantis Gràcia.