«La Trinxera» el 16 i 17 d’abril i «Les Coralines» el 23 d’abril al Teatre dels Lluïsos.

Teatre Lluisos

Aquest mes d’abril dues companyies de joves creadors estrenen muntatge a Lluïsos,  que són fruit de les Residències teatrals que Lluïsos Teatre ha impulsat aquesta temporada com a ferma aposta per la creació teatral jove. Les dues companyies, que han estat assajant a les instal·lacions de Lluïsos, presentaran el resultat del seu procés creatiu en dos caps de setmana diferents.

El 16 i 17 d’abril serà el torn de la Companyia Laura, que ha estat tres mesos preparant el muntatge i que estrenarà La Trinxera, un text de creació pròpia que reflexiona sobre una generació que veu el futur com un camp de batalla desconegut i la guerra com un cúmul de titulars de premsa.

L’obra està protagonitzada per cinc joves d’entre 19 i 28 anys que volen plasmar la desorientació social de la seva generació a través d’un crit: un crit de ràbia, un crit d’impotència, però també un crit d’eufòria, un crit d’esperança, un crit de vida. Són Sara Schkot, Jael Pascual, Sara Diego, Ivet Zamora i Pablo Macho.

Una Residència Exprés que proposa un Sant Jordi al 2016

L’altra companyia és Les Coralines,  i el seu muntatge ha estat fruit d’una Residència Exprés, durant tan sols un mes d’assajos. Estrenaran Dins la cova el 23 d’abril, per Sant Jordi, precisament una comèdia que proposa una versió actual i esbojarrada de la història de Sant Jordi i que compta amb creació musical inclosa.

L’obra està dirigida per Pau Escribano, que també n’és l’autor i hi participen 4 actrius Núria Deulofeu, Sílvia Forns, Irene Jódar i Carol Rovira, que han repetit després d’haver descobert una excel·lent sintonia mútua en anteriors col·laboracions. Dins la cova és una comèdia sobre la societat catalana dirigida a un públic sense complexos amb ganes de riure’s d’ell mateix, de les tradicions i dels tòpics. I alhora, convida a reflexionar sobre el poder, l’egoisme, la manipulació de la informació, les mitges veritats i les grans mentides que ens envolten… i sobretot dirigit a un públic que vulgui viure en directe  la veritable versió de la veritable història del veritable Cavaller Sant Jordi del s.XXI

El director artístic de La Perla 29, Oriol Broggi, juntament amb altres professionals, va formar part de la comissió artística que va seleccionar les propostes de les residències a Lluïsos i visitarà un assaig de la Companyia Laura el proper  14 d’abril. L’altra companyia seleccionada va ser Contra la paret, del Col·lectiu La Pública; que té previst estrenar el setembre.

La Trinxera (Cia Laura), teatre de denúncia

Dies: Dissabte 16 d’abril a les 19:30h i 22h
Diumenge 17 d’abril a les 18h
Lloc: Lluïsos Teatre

Creació i direcció: Ivet Zamora i Pablo Macho Otero
Ajudant de direcció: Sara Schkot
Intèrprets: Sara Schkot, Jael Pascual, Sara Diego, Ivet Zamora i Pablo Macho
Escenografia: Marta Lofi i Nina Tuset
Disseny de llums i so: Marta Lofi
Fotografia: Nina Tuset

Dins la Cova (Les Coralines), un Sant Jordi actual en clau de sàtira

Dia: dissabte 23 d’abril
Hora: 12h
Lloc: Lluïsos Teatre

Direcció i dramatúrgia:  Pau Escribano
Actrius i músics: Núria Deulofeu, Sílvia Forns, Irene Jódar, Carol Rovira

Escenografia i disseny de llums: Marc Salicrú
Música original: Carol Rovira i Irene Jódar.