La segona sessió de l’Escola de pensament del Teatre Lliure reflexiona sobre la crisi del llenguatge

L’Escola de pensament del Teatre Lliure celebra aquest dimarts 9 de novembre a Gràcia la seva segona sessió de la temporada, Escenaris de la paraula captiva. Una sessió que reflexiona precisament sobre la crisi del llenguatge i els espais de llibertat de la paraula, i ho fa en un marc incomparable: l’escenografia de La mala dicció, l’espectacle de Jordi Oriol amb direcció de Xavier Albertí, que es val de la paraula com a motor dramàtic a l’hora d’oferir una relectura personal de Macbeth.

En aquesta sesssió, Albert Lladó dinamitza el diàleg que s’establirà entre Daniel Gamper, autor del llibre Las mejores palabras, de la libre expresión, un assaig reconegut el 2019 amb el premi Anagrama, i Lídia Pujol, que recentment ha estrenat el treball discogràfic Conversando con Cecilia, en què explora temes com el desig o la identitat. Com podem, des del teatre i la filosofia, travessar la crisi del llenguatge? Quan i de quina manera les paraules esdevenen alhora presó i alliberament? Quins són els espais per a una paraula indomesticable? Aquestes són algunes de les qüestions que s’abordaran, tenint en compte la presència creixent de la literalitat en molts dels espais públics del llenguatge i la necessitat, al mateix temps, d’eixamplar el sentit de les paraules per expressar la complexitat i a la perplexitat de la nostra realitat.

La sessío d’Escenaris de la paraula captiva. Serà el dimarts 9 de novembre, a les 18.30 hores al Teatre Lliure de Gràcia.