La Revetlla de Sant Joan 2016 a Gràcia.

santjoan16Petards, fogueres, coques, són sinònim de Revetlla de Sant Joan i Gràcia un any més la celebra. Així doncs, aquesta setmana un munt d’entitats organitzen revetlles populars als carrers i a les places, amb orquestres i ball, i en alguns casos amb fogueres.

A més, aquest any destaca la celebració dels 50 anys de La flama del Canigó, un esdeveniment de caràcter popular que se celebra des del 1955.

El 23 de juny a la tarda la Flama del Canigó arriba a la plaça de Sant Jaume, on és rebuda per les autoritats municipals, l’Àliga de la Ciutat i els Gegants de la Ciutat, mentre sona la cançó «Muntanyes del Canigó». Tot seguit, els representants de cada barri agafen el foc que encendrà les fogueres de tota la ciutat.

Com mana la tradició, la nit màgica de Sant Joan ve endolcida per la tradicional coca de Sant Joan, de fruita, de pinyons o farcida de crema, amb llardons i acompanyades d’un bon cava i moscatell, les coques són un element imprescindible de la Nit de Sant Joan que s’apropa.

Pels qui vulgueu comprar petards, les casetes de pirotècnia autoritzades a Gràcia es troben localitzades a la Travessera de Dalt, 125; el carrer Esteve Terradas, 2; el Passeig de Gràcia, 120; la Plaça Joanic, 1 i el Passeig Vall Hebron, 48.

Els actes que han organitzat les entitats gracienques per aquella nit màgica són les següents |

Festa de Sant Joan de la Gent Gran a Gràcia El 22 de juny, a partir de les 17h, coca i havaneres al Centre Cívic El Coll-La Bruguera.

El 23 de juny |

19 h Els Jardinets de Gràcia: Arribada de la Flama; 19.30h inici als Jardinets: Cercavila de benvinguda i a les 20h a la Plaça de la Vila: Encesa del Peveter i lectura del manifest. Organitzat per Òmnium Gràcia.

Revetlla i foguera a la Plaça del Sol. Organitza: La Violeta i Coordinadora de la Plaça del Sol. 23 de juny, a les 19h. Encesa de la foguera amb la flama del Canigó a partir de les 21h, després sopar popular i música.

Revetlla de Sant Joan carrer Maspons, carrer Sant Joaquim i plaça del Sol. Organitza: Coordinadora Colles Cultura Popular. 23 de juny, a les 19h.

Revetlla de Sant Joan carrer Verdi-carrer Baixada de la Glòria. Organitza: Comissió de Festes del Parc Güell. 23 de juny.

Revetlla de Sant Joan carrer Fraternitat (entre c/Torres i c/Tordera). Organitza: Associació de Veïns carrer Fraternitat. 23 de juny a les 18h.

Revetlla de Sant Joan a la Plaça del Nord. Organitza: Lluïsos de Gràcia. 23 de juny, 20h.

Revetlla de Sant Joan carrer Ciutat Real. Organitza: Associació Cultural Roig. 23 de juny.

Revetlla de Sant Joan carrer de Jaén-Plaça Ana Frank. Organitza: Associació de Veïns Travessia de Sant Antoni. 23 de juny, a les 17h

Revetlla de Sant Joan Plaça Manuel Torrente. Organitza: Associació de Veïns carrer Providència. 23 de juny.

Revetlla de Sant Joan al carrer Argentona. Organitza: Associació de Veïns carrer Argentona. 23 de juny.

Revetlla de Sant Joan al carrer Verdi  (entre Providència i Robí). Sopar de Carmanyola i actuacions musicals. Organitza: Associació de Veïns carrer Verdi del mig. 23 de juny, a les 23h.

Revetlla de Sant Joan Pl. de la Virreina. Organitza: Castellers de la Vila de Gràcia. 23 de juny, a les 20h.

Revetlla de Sant Joan al carrer Llibertat (entre el carrer del Torrent de l’Olla i carrer de la Fraternitat). Organitza: Fundació Festa Major-Associació de Veïns i Veïnes carrer Llibertat. 23 de juny, 20h.

Revetlla de Sant Joan al carrer Joan Blanques (entre carrer Sant Lluís i carrer Encarnació). Organitza: Associació de veïns del carrer Joan Blanques. 23 de juny.

Revetlla de Sant Joan al carrer Berga (entre el carrer del cigne i el carrer de sant Marc). Organitza: associació Festa Major carrer Berga, 23 de juny a les 18h.

Revetlla de Sant Joan al carrer de la Providència (entre carrer de Massens i carrer de Salines). Organitza: Associació de Veïns i Comerciants del carrer de la Providència, 23 de juny, a les 22h.

Revetlla de Sant Joan i sopar de germanor al carrer de Torrijos (entre el carrer de Ramon i Cajal i Travessera de Gràcia). Organitza: Associació de Comerciants La Nova de Torrijos de Baix.

Revetlla de Sant Joan i sopar de germanor i concert al carrer Puigmartí (entre Torrijos i Milà i Fontanals), amb concert Amantes de Amparo.

Precaució i consells de protecció per a una revetlla segura |

Petards

• No us heu de guardar cap article pirotècnic a les butxaques. Una encesa fortuïta podria provocar lesions, que podrien ser greus.

• No heu de llançar cap petard contra les persones o els animals.

• Mai no heu de posar la cara ni cap membre a sobre o davant de cap article pirotècnic encès, ja que pot causar cremades o lesions oculars.

• Està prohibit disparar coets, engegar globus o qualsevol altre artefacte que contingui foc, a una distància inferior a 500 metres de les zones boscoses.

Fogueres

• Les fogueres s’han de situar a més de 15 metres de les façanes de les cases i dels cotxes estacionats i mai sota línies elèctriques o telefòniques.

• Si es fa una foguera al carrer, cal assegurar un pas suficient per als vehicles d’emergències. Per tal de

no malmetre el paviment, s’hi ha de col·locar al damunt un gruix suficient de terra o de sorra.

• No s’ha d’utilitzar mai cap tipus d’accelerant per encendre les fogueres, ja que la deflagració que es provocaria podria calar fàcilment foc als vestits o als cabells de les persones properes.

• No s’han de llançar a les fogueres bidons, llaunes, esprais, etc. ja que poden explotar.

A la llar

• Heu de tancar les finestres i els balcons per evitar que us entri qualsevol coet perdut, que podria provocar un incendi a l’habitatge.

• Heu de treure la roba estesa dels terrats i de les terrasses per evitar que les guspires d’algun coet provoquin un incendi.

• Heu de plegar els tendals de les terrasses.

• No heu de llançar cap petard a l’interior dels habitatges.