La restauració en temps de post-confinament. Cal reiventar-se

Platerets. Fotografia: Cedida

De mica en mica, i encara que sigui tímidament, amb la nova normalitat, anem recuperant vells hàbits que ens fan la vida una mica més amena. Entre aquests destaca poder anar al bar, a la terrassa a fer un vermut o al restaurant a gaudir d’un bon àpat.

Actes molt senzills, però que a causa del confinament i a l’estat d’alarma decretat pel govern, vam haver de deixar de fer. Però ara tot i que els establiments de restauració es tornen a omplir de clients, perquè val a dir que els veïns i veïnes en tenen ganes de tornar-hi, avui volem aprofundir una mica més, què ha significat el fet d’haver de tancar portes gairebé durant tres mesos.

Així doncs que comencem el trajecte a peu per la Vila de Gràcia, i ens dirigim al carrer de Milà i Fontanals, 29 allà a la porta del restaurant Platerets ens esperen l’Eva Pujol Marlet, propietària i cap de cuina de Platerets i Ikerne Ibañez, propietària i responsable de sala de Platerets, perquè ens expliquin com van viure aquests dies de confinament «La veritat amb molta angoixa perquè vam haver de fer front al lloguer, les factures… sense cap ingrés. Passats els primers dies, vam decidir aprofitar el temps per crear nous plats especials per a emportar-se, els “Plate Bowls”, i el “Menú Degustació” i també ideant nous plats per a la carta del restaurant, a l’espera de què ens deixessin obrir de nou. També vam aprofitar per a renovar la web de Platerets que ara ja inclou els serveis de «Take away i delivery».

Platerets és un espai gastronòmic on podem gaudir de platets per a compartir a base d’ingredients 100% naturals i de qualitat. Cuina de mercat, mediterrània, com el salmó amb salsa ponzu, el saltejat de calamarsons amb bolets, o la costella de porc de ral caramel·litzada amb mel i gingebre, són només algunes de les especialitats que ens ofereix la seva carta.

Fotografia: Cedida

Però un cop aprofitat el temps d’aturada, toca tornar a obrir «Actualment oferim els platets de sempre, més el nou menú degustació tant per a emportar-se com per a menjar al restaurant, els “Plate Bowls”, que són àpats complets, sans i equilibrats en un sol plat per a emportar, i el menú de migdia, que renovem cada setmana. Hem introduit també el servei per a emportar i ben aviat oferirem també el servei d’entrega a domicili». I ara ja queda només esperar la resposta dels clients, veïns i amics de sempre i de nous, que segons ens expliquen ha estat molt bona «tant per part dels clients de sempre que ja ens coneixien i són fidels d’ençà que vam obrir a Gràcia fa cinc anys, com per part de nous clients que ens han conegut recentment, que aprecien poder menjar plats de molta qualitat i ben cuinats a un preu molt assequible».

Ara bé quan preguntem pel futur més immediat la incertesa n’és la protagonista «Amb les restriccions la veritat és que és una mica difícil mantenir tot el personal, per això és difícil saber com serà el futur, ja que depèn de factors que no estan del tot a les nostres mans. Nosaltres continuarem treballant de valent per superar aquests mesos que hem estat sense facturar, i afrontem el futur amb moltes ganes de continuar sent part del barri de Gràcia que ens estimem de tot cor, necessitem que els clients continuïn venint al restaurant i gaudint del nostres plats, sigui per a emportar-se o per menjar aquí. Si la gent respon i omple els restaurants de nou, tot anirà bé».

Però ells no són l’únic exemple, en que en temps difícils i de confinament, pot ser un bon moment per a posar-se a treballar per a seguir reinventar-se. Aquest és el cas també de de la Rostisseria Heat and Fresh, que va obrir portes ara fa un any i que està ubicada a Gran de Gràcia 203. Una Rostisseria Gourmet que ens ofereix com a especialitat els pollastres amb sabors característics de diferents racons del món i que a més ens ofereixen una àmplia gamma de productes per acompanyar-los.

Fotografia: Cedida

Parlem amb l’Eduardo Chong CFO i propietari de l’establiment i l’hi preguntem com han viscut els dies de confinament «Doncs hem aprofitat per a reinventar-nos, i entenent la nova dinàmica de la restauració post COVID 2019, adequant els nostres serveis per a arribar a més clients i cobrir més territori i desenvolupant nous productes per a la nostra carta per a mantenir-nos molt actius i vigents. A més hem apostat per nous productes, ampliant el «take away» i el «delivery like», perquè els nostres clients tinguin la varietat més gran de productes basats en el món del pollastre en un sol espai».

Però com molts establiments la nova normalitat ha portat noves formes de venda, entre elles el «take away», i preguntem com ha estat la resposta per part dels clients després del confinament amb l’arribada de la nova normalitat «Doncs la resposta ha estat excel·lent, hem vist una gran solidaritat per part tant dels clients com dels nous. Molts han mostrat la seva alegria de tornar a tenir opcions per a menjar a casa que siguin de bona qualitat i saludables. Reconeixen l’esforç que fem per a estar al costat d’ells, valoren per exemple les activitats que hem realitzat per als sanitaris al costat de Health Warriors . En general estem molt contents amb la resposta dels clients.

Fotografia: Cedida

Ara i aquí és el present, però a vegades també cal mirar el futur i l’Eduardo el veu així «Des de l’equip de Heat & Fresh som molt optimistes amb el segon semestre, creiem que l’adaptació és fonamental per a tenir una recuperació de vendes que sigui ràpida. Cal comptar amb canals de venda delivery, botiga en línia i molta publicitat digital són 3 recomanacions que veiem com vitals en aquests moments.

En qualsevol cas, sigui quina sigui l’opció del client, al local o a casa, sempre podrem gaudir d’un bon àpat aquest estiu.