La Primavera Verda 2016, torna al Coll amb un munt d’activitats.

Barri Coll

Des d’aquest mes de maig i fins al 5 de juny torna la Primavera Verda al barri del Coll. Aquesta iniciativa presenta un nodrit ventall d’activitats amb l’objectiu de promoure una consciència ciutadana més crítica i activa; amb idees per treballar en el canvi d’hàbits que, sumat a la participació de tots els veïns i veïnes, han de fer possible un barri més verd, més humà i sostenible i alhora sostenible per a poder viure-hi.

Entre les activitats d’aquesta onzena edició hi trobarem l’exposicióAturem el canvi climàtic així com diferents taules rodones sobre aquesta qüestió, campanyes per a la sostenibilitat, tallers del programa Carrega‘t d’Energia, una acció de sensibilització cap a la tinença responsable de les mascotes, o un projecte per repensar el barri més sostenible i per al qual s’ha creat un grup participatiu veïnal. També trobareu una nova edició de la festa verda, o xerrades i tallers culturals i saludables.

La Primavera Verda és un cicle impulsat  pel Centre cívic el Coll- La Bruguera on  hi  col·laboren  diferents serveis i entitats dels barris del Coll i de Vallcarca-Els Penitents com ara: l’ Aula Ambiental del Bosc de Turull, SCEA,  AMPAS  de les Escoles del Barri, DEPANA, Cooperativa de Consum Les Trementinaires, Àrea Metropolitana de Barcelona, Barcelona + Sostenible, la Fabrica del Sòl, Escoles +Sostenibles i Ecologistes en Acció i altres entitats dels barris.

Programa i activitats 2016 |

EXPOSICIÓ: ATUREM EL CANVI CLIMÀTIC

Del 5 de maig al 5 de juny

El canvi climàtic és una realitat que s’està manifestant arreu del món. Aquesta exposició aborda qüestions com quins seran els seus efectes, com afectarà a les nostres vides, quines mesures caldria prendre per aturar-ho…

Exposició cedida per Ecologistes en Acció.

TALLERS “CARREGA’T  D’ENERGIA”

Organitza: Programa Carrega’t d’Energia. Activitat gratuïta. Places limitades. Cal inscriure’s al centre cívic.

Renovació energètica d’edificis

Dijous, 19 de maig a les 18.30 h

Per saber l’eficiència energètica de casa nostra, si la tenim ben aïllada tèrmicament  i per saber més de com actuar per  aprofitar més  l’energia.

Renovables a la llar: com convertir-se en prosumidor energètic

Dijous 26 de maig a les 18.30 h

Per tenir clar quines instal·lacions d’energia renovable podem tenir a casa, si és legal tenir-ne plaques fotovoltaiques i possibles multes .

ACCIÓ DE SENSIBILITZACIÓ PER UNA TINENÇA RESPONSABLE DE MASCOTES

Diumenge 22 de maig a partir de les 11 h

L’educació de les nostres mascotes és una tasca del tot necessària per garantir uns carrers i espais de joc nets i assegurar la salut dels nostres infants.

A càrrec de representats de les AMPES de les Escoles del barri.

Lloc: Camí de Can Mora, 13 (davant Escola Bressol Can Mora).

PRESENTACIÓ PROJECTE : GRUP VEINAL PER UN BARRI SOSTENIBLE

Dimarts 24 de maig a les 19 h

Des de l’Acció Comunitària es vol crear un grup participatiu i obert als veïns i veïnes del barri per repensar junts els nostres espais més humans i sostenibles. Anima’t a participar.

FESTA VERDA

Dissabte 28 de maig a partir de les 11.30 h

Mostra d’entitats del barri, racó verd, espectacle familiar, dinar popular, sobretaula musical, tallers i activitats infantils i familiars i actuació de diversos tallers del centre cívic.

Lloc. Parc de la Creueta del Coll.

XERRADES

Dimarts 31 de maig a les 19 h

Els beneficis del consum de productes agroecològics i de proximitat

Per saber per què és més saludable el consum d’aquest producte i com podem fer-ho al barri .

Participar d’aquesta activitat de la mà de la cooperativa del consum “Trementinaires de Vallcarca”.

Les plagues als nostres parcs i jardins, com es poden combatre

Dijous 2 de juny a les 19 h

Una proposta per conèixer les plagues més presents al nostre entorn (processionària, escarabat morrut, mosquit tigre..) i quines mesures cal prendre per lluitar contra elles.

A càrrec de tècnics i experts en la temàtica.

TALLERS

Remeis i cosmètica naturals

Dilluns 2, 9, 23 i 30 de maig de18 a 20 h

Per més informació i inscripcions anar a Tallers Culturals del Centre cívic El Coll- La Bruguera

Un taller per aprendre a cuidar-nos amb remeis naturals preparats per nosaltres mateixos.

Aprèn a fer Ratafia

Dissabte 4 de juny a partir de les 9 h

Taller per saber fer aquesta  beguda tradicional catalana la qual se li atribueixen efectes beneficiosos per a la salut.

Lloc. Estació de Renfe de Sant Celoni.