La plaça de la Vila de Gràcia torna a ser escenari aquest setembre del 28è Festival L’hora del jazz edició 2018

Plaça de la Vila de Gràcia. Fotografia: David Ramon

Arriba el setembre i com anys anteriors l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya (AMJM), posar en marxa una vegada més el 28è Festival L’hora del jazz, que tindrà lloc els dies 9,16, 23 i 30 de setembre a la plaça de la Vila de Gràcia, una edició en què l’entitat posarà especial èmfasi en la reivindicació envers la precària situació laboral dels músics, i, a la vegada, vol fer visibles les dones del jazz català i denunciar la manca de llibertats que està experimentant l’àmbit artístic en aquests darrers temps.

Així doncs aquest 2018 seran un total de vuit concerts programats a les cinc i a les sis de la tarda respectivament en la 28a Edició del Festival l’Hora del Jazz-memorial Tete Montoliu els quatre diumenges de setembre. El primer diumenge el dia 9, a partir de les 17 hores podrem veure a Carme Canela i Joan Monné que presentaran estàndards del songbook americà, amb clàssics de George Gershwin o Cole Porter, però també amb composicions de Thelonious Monk o Duke Ellington. Els seguirà el duo Lucía i Horacio Fumero, format pel membre històric de la pulsació rítmica de Tete Montoliu Horacio Fumero i la seva filla, que l’acompanya al piano i a la veu. El diumenge 16 a les 17.00 hores serà el torn de Iago Augado Quartet; i després a les 18.00 hores, Vigorous. El diumenge 23 de setembre a les 17.00 hores serà el moment de Sabina Witt «Les Crisàlides»; i a les 18.00 hores, música amb Unexpected. Finalment el 30 de setembre, darrer dia, gaudirem de la música a les 17.00 hores amb The Cheap Trick Trio; i tancarà el cicle a Gràcia Dácil a les 18.00 hores.

Enguany el Festival també compta amb altres espais com el Castell de Montbui, l’auditori Vinseum-Museu de les cultures del vi de Vilafranca del Penedès, el sunset Jazz club de Girona, la Cap de Música de Tarragona o el Jamboree Jazz Club de la plaça Reial (Barcelona), que acolliran, majoritàriament, la programació de nit.