«La piedra oscura» puja a l’escenari del Lliure del 17 al 28 de febrer.

Fotografia: Marcosgpunto.

Pablo Messiez ens porta La piedra oscura, un text d’Alberto Conejero, Premi Ceres 2015 al Millor Autor Teatral, que neix del I Programa de Desarrollo de Dramaturgias Actuales de l’INAEM. Inspirat en la vida de Rafael Rodríguez Rapún, un estudiant d’Enginyeria de Mines, secretari de la Barraca i company de Federico García Lorca durant els últims anys de les seves vides, La piedra oscura planteja interrogants sobre el nostre passat més recent i el destí dels oblidats a les cunetes de la Història.

Sinopsi

Una habitació d’un hospital militar prop de Santander; dos homes que no es coneixen i que estan obligats a compartir les hores terribles d’un compte enrere que potser s’acabarà a la matinada amb la mort d’un dels dos. Un secret cobert de remordiments i un nom que ressona per les parets de l’habitació: Federico. Només queda la custòdia d’uns documents i manuscrits com un últim gest d’amor.

El muntatge de Pablo Messiez es podrà veure del 17 al 28 de febrer al Lliure de Gràcia i està interpretat per Daniel Grao, i Nacho Sánchez.