La música d’arrel tradicional torna a sonar al C.A.T. de Gràcia

Una vegada més el folk i la música d’arrel tradicional son els protagonistes d’una nova temporada al vel mig del cor de la Vila de Gràcia, amb concerts, activitats i tallers. Amb l’objectiu principal de promocionar i difondre de la música d’arrel tradicional, el CAT Centre Artesà. Per assolir aquest objectiu, el CAT treballa a través d’una programació estable de concerts, d’un projecte sòlid de formació de música i dansa tradicional i de col·laboracions amb entitats del sector com la Fira Mediterrània de Manresa o el Festival LEM.

Primers concerts |

La programació estable de concerts farà una mirada extensa cap al folk ibèric amb artistes d’arreu del territori de caire internacional. Podrem gaudir dels concerts dels , SÉS (8 d’octubre), Ailá (9 d’octubre) o Xabier Díaz & Adufeiras de Salitre (23 d’octubre); el grup de Palència El Naán (3 d’octubre) i els aragonesos Os Chotos (26 de novembre). 

Teixir Connexions al territori |

Una de les principals finalitats del CAT és teixir connexions amb entitats i col·laboradors del sector perquè la música folk creu-hi fronteres i arribi a públics més amplis. Aquesta tardor, el C.A.T. s’implica amb el cicle Gràcia Riu, una proposta organitzada pels equipaments municipals del Districte de Gràcia per reivindicar l’humor com a eina de cohesió social i com a necessitat humana vital. Enguany, el grup convidat serà Fenya Rai!, el24 d’octubre, i l’estrena absoluta del seu nou disc “Plaça Major”. 

Amb el Circuit Folc 2021, la mostra d’arrel tradicional dels Països Catalans que organitza el Grup Enderrock amb la col·laboració del CAT, ens proposa el concert de Clara Fiol i Joan Vallbona (7 de novembre), un duet que explora músiques i paraules i barreja la sonoritat elèctrica de la guitarra amb els cants tradicionals de la veu. 

I finalment juntament amb la 24a Fira Mediterrrània de Manresa, el C.A.T hi serà present amb aquestes tres propostes: la participació al Pòrtic de la Fira un concert homenatge a Jordi Fàbregas el diumenge 10 d’octubre al Teatre Kursaal; el concert Almanac, 40 anys (16 d’octubre) i la Final del Concurs Sons de la Mediterrània (14 d’octubre) a La Taverna de la Fira. 

23a edició de La Taverna del CAT |

Les sessions de música folk al Bar del C.A.T. s’entenen com un accelerador de les dinàmiques socials i culturals del Centre provocant, d’una banda, l’encontre intergeneracional i de l’altra, compartir a través d’un codi no escrit de moments sorprenents i únics entre públic i músics. L’espai de música en viu al Bar del CAT, La Taverna del CAT, arriba a la seva 23a edició amb més força que mai amb 11 sessions del dimecres 6 d’octubre al dimecres 22 de desembre de 2021. 

Tallers del CAT i L’Aula de Tona |

L’oferta formativa del CAT Tradicionàrius i de L’Aula de Tona, el projecte de formació que va néixer a l’abril de 2021 a Tona, engegaran un nou curs el proper dilluns 27 de setembre amb 18 propostes de tallers d’instruments, danses i polifonia. Tota l’oferta es pot consultar al nou web Tallers de música i dansa: https://tallersdelcat.tradicionarius.cat/inici