La Generalitat publica les noves ajudes a treballadors i autònoms

Fotografia: D.R.

Aquest dilluns el Diari Oficial de la Generalitat va publicar les ajudes per aquest trimestre dirigides als sectors més afectats per la crisi generada per la Covid-19. En aquest cas el DOG publicava

Les bases per a les ajudes dirigides a les microempreses, petites empreses i cooperatives amb treballadors en situació d’Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO), que s’obrirà dilluns vinent, 15 de febrer. A més també es publicava les ordres per les quals s’obriran la setmana vinent els tràmits d’inscripció prèvia per a dos ajuts directes i extraordinaris. Per una banda les ajudes a les persones treballadores i amb baixos ingressos a causa d’estar en un ERTO o amb contractes del model fix discontinu i que per tant tinguin accés a la prestació. El cost total d’aquesta prestació consta de 105 milions d’euros, i el procés per a sol·licitar-a s’iniciarà el dilluns 15 de febrer de 2021.

Per altra banda el divendres 19 de febrer també es podrà sol·licitar l’ajut per al manteniment de l’activitat econòmica de la Covid-19 per a les persones treballadores autònomes o individuals, i de les persones treballadores autònomes que formin part d’una microempresa de qualsevol sector d’activitat.