La Generalitat denega el tancament de l’Escola Patufet.

Escola Patufet

Aquest passat cap de setmana els pares, mares, alumnes i professors de l’Escola Patufet, un centre concertat de Gràcia amb 50 anys de trajectòria, van alertar que després del tancament del període d’inscripcions als centres per al curs 2016-2017, la direcció del centre va comunicar als alumnes, el tancament sobtat del centre, i que el curs vinent, es podria realitzar amb la integració d’un centre de La Salle.

El centre va informar els pares i mares a través d’un correu electrònic, en el missatge, els responsables de l’escola explicaven que es volen jubilar i informaven als pares que havien arribat a un acord amb La Salle de Gràcia per recol·locar els gairebé 300 estudiants.

Així doncs d’avant del malestar de pares i alumnes i professorat, ja que fa difícil la tasca de reubicar els alumnes en altres centres, els diferemts organismes com el Consorci d’Educació de Barcelona i la Generalitat s’han reunit i han acordat que el centre no pot tancar.

Així doncs la Conselleria d’Ensenyament de la Generalitat ha denegat el tancament de l’escola concertada Patufet, després que aquest dissabte les famílies alertessin del tancament del centre educatiu el pròxim curs per motius de jubilació.

Ensenyament ha comunicat als centres afectats, a una reunió aquest dilluns amb les titularitats implicades i el Consorci d’Educació de Barcelona (CEB), que «no es podrà fer cap tancament ni modificació del caràcter propi del centre abans del curs 2016-2017», ha informat en un comunicat.

Ha aclarit que «una vegada acabat el període de preinscripció, no es pot fer cap tancament ni modificació del caràcter propi d’un centre», segons preveuen els articles 115 de la Llei Orgànica d’Educació (LOE) i el 15.3 del decret 122/2012.