La Fundació Ludàlia i Erasmus Student Network Barcelona reben un primer premi internacional

Aquest passat diumenge 26 d’abril de 2020 la Fundació Ludàlia i Erasmus Student Network van rebre el premi internacional «Social Inclusion Star» en els StarAwards 2.020 convocats per ESN International. Aquest guardó ha premiat el projecte de normalització bidireccional que totes dues entitats van iniciar fa dos anys.

Tant la Fundació Ludàlia, que promou l’oci i la cultura entre persones amb discapacitat intel·lectual, com ESN Barcelona, ​​que treballa la integració social dels estudiants internacionals, es van mostrar altament contentes per aquest nou reconeixement que suposa un pas més en la la seva vinculació, ja que se suma al rebut a València el passat 2.019 com a millor pràctica inclusiva i social dins de l’àmbit estatal.

Les dues entitats premiades coincideixen a destacar que el més important és el treball que s’ha realitzat fins ara i tots els projectes que estan per venir per a continuar potenciant la normalització bidireccional. Aquest és un procés que es basa en la relació d’iguals entre les persones amb i sense discapacitat a l’hora de compartir activitats d’oci i cultura, sense haver-hi una implicació de voluntariat, ni retribució més enllà del reforçament mutu dels vincles socials. A més, destaca la perdurabilitat en el temps, sent un projecte constant i amb regularitat. En aquest sentit, cal recordar que durant aquests dos anys totes dues entitats han compartit tallers de cuina, tardes de discoteca, calçotades, jornades en parcs d’atraccions o una visita a la Fageda, entre altres, fins a convertir aquesta relació en un fet mensual.