La Fundació Ludàlia del carrer Bacells 13 tanca

La Fundació Ludàlia de Gràcia dedicada a normalitzar l’oci i la cultura per a persones amb discapacitat intel·lectual majors d’edat, no ha pogut superar els entrebancs econòmics, provocats a causa de la situació sanitària actual. Tal com expliquen des de l’entitat «La realitat és que des del mes de març no s’han pogut dur a terme les activitats habituals amb normalitat, provocant que l’entitat hagi arribat als límits de les seves possibilitats, i conseqüentment ha decidit dissoldre’s. Per tant, el 31 de desembre deixarà d’oferir serveis d’oci i cultura, després de quasi dues dècades de funcionament».

En el comunicat de comiat, expliquen que durant pràcticament vint anys, Ludàlia ha generat tota classe d’activitats per a més de 10.000 persones amb discapacitat intel·lectual, des de tardes de discoteca a la mítica Sala B de Luz de Gas, fins a tallers de teatre, cuina, informàtica, fotografia, dansa, així com excursions, viatges d’estiu i celebracions de Cap d’Any. La Fundació, la qual ha ofert sempre els seus serveis amb professionals qualificats i dins de la comunitat, va ser fundada l’any 2001 per la Consol i el Toni, pares d’un jove amb discapacitat intel·lectual, en pro de dignificar la vida d’un col·lectiu que gràcies a fundacions com Ludàlia, entre d’altres, ara disposa d’una major qualitat de vida. Sens dubte, ha quedat palès que la socialització i l’entreteniment són una necessitat essencial en totes les persones, un fet que abans no es valorava suficient.

Ludàlia, ha estat reconeguda al llarg dels anys amb diversos premis per la seva tasca, entre d’altres el Premi Impulsa Príncep de Girona Social 2010 i el Premi Estatal i Autonòmic Joves amb Valors 2008 de l’Obra Social «la Caixa», seguirà fins als volts de Nadal garantint activitats virtuals per als seus socis. Fins al final, la Fundació seguirà oferint el servei personal i proper amb l’objectiu de divertir i normalitzar.

Segons l’entitat «Tot i la constant manca d’ajudes continuades de l’Administració cap al sector de l’oci. L’equip de Ludàlia vol agrair a tots els joves, famílies, col·laboradors, voluntaris, treballadors i entitats del sector l’afecte i l’estima mostrada durant tots aquests anys, alhora que se’ls anima a no defallir en la normalització de l’oci i la cultura i en dignificar les persones amb discapacitat intel·lectual. Com diu un dels lemes de Ludàlia: mai deixarem de somriure».