La fi de la màscara al carrer, aquest dissabte 26 de juny 2021

Ha passat gairebé un any d’ençà que per poder sortir al carrer, el Govern va aprovar l’ús obligatori de la mascareta, tant al carrer i exteriors com en interiors i al transport públic. Però a partir d’aquest 26 de juny de 2021 ja no serà obligatori portar-la al carrer, a grans trets, perquè evidentment hi haurà excepcions.

L’obligació de portar mascareta serà igual que fins ara, és a dir qualsevol persona major de sis anys, però a oj podrem deixar de portar-la? Doncs bàsicament en espais exteriors on es pugui mantenir la distància de seguretat entre persones, això vol dir circular per carrers o espais on no tinguem a ningú més a prop d’1,5 metres. Tampoc caldrà que portin màscara totes aquelles persones que pateixin alguna malaltia respiratòria, ni les persones amb discapacitat, i com fins ara tampoc les persones que practiquin esport a l’aire lliure.

Quan serà obligatori portar-la? |

Doncs es manté l’obligatorietat de dur-la sempre en espais tancats públics com són les botigues, comerços, centres comercials, i també en els transports públics, a més dels recintes de les estacions i espais com a les andanes.