La Comissió d’Ecologia dóna tràmit al pla d’allotjaments turístics.

El Pla especial urbanístic d’allotjaments turístics, el PEUAT, es debatrà i votarà al pròxim Ple del divendres 27 de gener de 2017. La Comissió d’Ecologia ha donat llum verd a una regulació que persegueix un model urbà sostenible basat en la garantia de drets fonamentals, especialment, el dret a l’habitatge, i la millora de la qualitat de vida del veïnat. Per això, no es permetran més places turístiques a les zones més saturades. A la resta de ciutat es permetrà un creixement contingut sotmès a criteris de densitat per a cada territori.

La Comissió d’Ecologia dóna tràmit al PEUAT amb els vots a favor dels grups municipals del govern, Barcelona en Comú i el PSC, el d’ERC i la reserva de vot de CiU, C’s i la CUP. “Volem protegir el dret dels veïns i les veïnes a viure en els seus barris, per això, necessitem aquest pla”, ha manifestat la tinenta d’alcaldia Janet Sanz.

Des de l’aprovació inicial del document, el Govern municipal ha dut a terme un procés de diàleg i treball amb el veïnat, els grups polítics i el sector que ha estat fonamental per enriquir el PEUAT i incloure-hi aportacions per fer-lo un pla de ciutat que respongui a l’interès públic i defensi la cohesió social i la qualitat de vida dels ciutadans.

Aquest procés de debat ha culminat, entre altres, en el disseny de quatre zones a la ciutat. La zona 1 es considera de decreixement de places turístiques. La zona 2,  és de manteniment, mentre que la 3 i la 4 poden admetre noves places hoteleres, creixement contingut, si es compleixen unes condicions específiques.

Podeu trobar més detalls sobre el pla en aquest enllaç web