La Casa Vicens, segueix oberta amb diferents propostes digitals

Fotografia: Cedida

Ja fa setmanes que la Casa Vicens de Gràcia no té visites ni l’omplen mirades curioses, però això no ha estat motiu, perquè des de la xarxa d’Internet segueixi oberta amb diferents propostes sota la campanya #QuédateEnCasaVicens, una acció que consta de tres eixos.

El primer eix ha consistit en un joc de preguntes sobre Casa Vicens i els orígens de Gaudí a través d’Instagram Stories. S’ha desenvolupat entre el 16 de març i el 28 d’abril i ha tingut implicades gairebé 100 persones diàries. Els participants han destacat l’acció per la seva creativitat i enginy i, especialment, pel seu format. Una manera divertida d’aprendre més sobre el genial arquitecte català.
Després d’aquesta acció centrada en continguts des d’ahir dilluns la casa ofereix diferents activitats creatives per a tota la família que es poden descarregar gratuïtament des de la seva pàgina web dins l’apartat d’Educació. 
I el tercer eix, per al públic en general serà “Tres moments arquitectònics. Casa Vicens” una conferència en directe a través de Youtube Live i Facebook Live que se celebrarà aquest divendres, 8 de maig, a les 12 del migdia. La conferència serà a càrrec de David García, arquitecte de DAW Office, un dels estudis d’arquitectura que es van encarregar de la rehabilitació de la primera casa de Gaudí entre 2015 i 2017. En la conferència David García explicarà, des del punt de vista arquitectònic, com va ser possible la recuperació del primer Gaudí i la seva adequació al nou ús com a casa museu. Aquesta acció s’emmarca dins la celebració de la Setmana de l’Arquitectura 2020, impulsada per l’Ajuntament de Barcelona, el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) i la Fundació Mies van der Rohe.