La Casa Vicens posa en marxa una programació de visites guiades virtuals

La situació provocada per la Covid-19 ha provocat que la mobilitat s’hagi reduït de forma dràstica, i això evidentment afecta el sector cultural del país, i també a la Casa Vicens de Gràcia.

Per aquest motiu, i poder costar la cultura als ciutadans la Casa Vicens Gaudí comença la primavera amb el llançament d’una sèrie de visites guiades virtuals que permeten a qualsevol persona del
món descobrir aquesta joia arquitectònica de la Vila de Gràcia. Ara per ara, des de la seva pàgina web, ja es pot fer la visita virtual guiada amb el nom «La primera casa de Gaudí», en la que l’arquitecte i guia turístic Rubén Momblant ens endinsa en aquesta casa, Patrimoni Mundial i ens dóna a conèixer algunes genialitats plasmades per un jove Gaudí, de només trenta anys.

El sistema desenvolupat, permet que des de qualsevol lloc i en qualsevol moment, es pugui gaudir d’aquesta experiència que, un cop adquirida, es pot visualitzar fins a tres vegades durant un període d’un més des de la seva compra. L’experiència està adaptada a persones amb discapacitat auditiva, ja que s’ofereixen subtítols en castellà, català i anglès.

El sector cultural va incorporant, a poc a poc, la innovació i la tecnologia en els seus projectes, un procés que s’ha accelerat arran de la COVID-19. Aquest, és un bon exemple de com fusionar la tecnologia i un Patrimoni Mundial. «Hem optat pel model de visita guiada, no només perquè és el format que més aprecia el nostre públic, sinó també perquè hauríem de fugir dels clàssics tous virtuals on et mous de sala en sala, i enfocar-nos en un dels nostres valors: la proximitat. El guia recorre i explica amb tot de detall la casa, de manera que l’espectador sent que està fent la visita amb ell» explica Emili Masferrer, director de la Casa Vicens Gaudí. Davant l’etern debat sobre si el contingut digital de les webs o xarxes socials dels museus redueixen les visites físiques, des de Casa Vicens no consideren que aquesta visita virtual competeixi amb les visites físiques, «són un complement previ i posterior per seguir descobrint detalls d’aquesta primera casa de Gaudí, però sobretot per totes aquelles persones que no poden, de moment, venir a Barcelona.» Podeu trobar més informació de les visites virtuals en aquesta web.