La Casa Vicens participa de la Festa Major de Gràcia amb diverses activitats del 16 al 21 d’agost de 2019

La Casa Vicens la primera casa de Gaudí reforça dos dels seus valors com a casa museu, la proximitat i la creativitat, amb la seva participació en la Festa Major de Gràcia d’aquest 2019. En aquesta edició, la segona en què la casa museu és oberta al públic, Casa Vicens torna a participar en les activitats que se celebren als carrers guarnits amb tallers i demostracions de ceràmiques i apropa la bellesa i la creativitat del seu espai a totes les persones que vulguin gaudir d’una de les seves visites guiades que ofereix la casa.

Nou conveni de col·laboració Casa Vicens i Fundació Festa Major de Gràcia |

El passat 1 de juliol, Casa Vicens Gaudí va signar de nou un conveni de col·laboració amb la Fundació Festa Major de Gràcia en el que la casa modernista es compromet a realitzar una col·laboració econòmica amb la Fundació Festa Major, a entregar tiquets de visita tant a les associacions dels carrers membres de la Fundació com a tots els veïns, ja que es trobaran impresos en el programa oficial de la Festa Major de Gràcia. A més, Casa Vicens realitzarà dues activitats gratuïtes en els carrers decorats que es faran diàriament del 16 al 21 d’agost.

Taller de paper 3D i demostracions ceràmiques |

Així doncs la Casa Vicens serà present als carrers guarnits a través del taller “Les primeres Xemeneies de Gaudí”, un taller familiar on els participants descobriran l’evolució d’aquest element arquitectònic en l’obra de Gaudí a partir de les primeres que va realitzar a la casa del carrer Carolines. El taller, a càrrec de l’estudi creatiu Del Mercader, permetrà a les persones que s’hi acostin dissenyar la seva pròpia xemeneia i construir-la amb la tècnica del paper 3D, sense necessitat de tisores ni cola. A part d’aquest taller, i amb motiu de l’èxit que va assolir en la passada edició de 2018, es podrà tornar a descobrir el procés de fabricació de les rajoles de clavellines característiques de la Casa Vicens a través de demostracions ceràmiques que realitzarà Manel Diestre, mestre ceramista, responsable de la restauració ceràmica de Casa Vicens i propietari del taller de ceràmica Sot, ubicat a la Vila de Gràcia.

Visita guiada Les essències de la Casa Vicens |

Una altra de les propostes per aquesta edició de la Casa Vicens, és que tothom que vulgui celebrar la Festa Major visitant aquest Patrimoni Mundial ho podrà fer de forma gratuïta, a través de la visita guiada «Les essències de la Casa Vicens» que s’oferirà del 15 al 18 d’agost, amb reserva prèvia al web www.casavicens.org que es pot fer a partir d’avui. Aquesta visita creada en exclusiva per a Casa Vicens pel reconegut perfumista i col·leccionista d’art Ernest Ventós permet al visitant gaudir d’una experiència sensorial única recorrent la primera casa de Gaudí a través de les essències. 

Carrers decorats des de mitjan segle XIX |

Quan Gaudí va finalitzar la construcció de la Casa Vicens l’any 1885 la Vila de Gràcia encara no era un barri de la ciutat de Barcelona. Va ser l’any 1897 quan la Vila de Gràcia va passar a ser un barri de Barcelona, tot i l’annexió, Gràcia no va perdre el seu caràcter propi. A mitjan segle XIX la Vila de Gràcia ja començava a engalanar els seus carrers amb motiu de la seva Festa Major el 15 d’agost i, a començaments del segle XX, aquesta festa ja es va començar a institucionalitzar com a concurs i es va crear el Comitè de Fires i Festes el 1935, precedent de la Federació de la Festa Major de Gràcia.