La Casa Vicens Gaudí de Gràcia obté la certificació “Biosphere” pel seu compromís amb la sostenibilitat turística

La primera casa de Gaudí ha obtingut el distintiu del Compromís per a la Sostenibilitat Turística Barcelona Biosphere (CSTBB) en un acte celebrat de manera telemàtica des de la Cambra de Comerç de Barcelona. L’acte ha comptat amb les intervencions de Xavier Marcé, regidor de Turisme i Indústries Creatives de l’Ajuntament de Barcelona; Abigail Garrido, diputada delegada de Turisme de la Diputació de Barcelona; Mònica Rosa, presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona; i Eduard Torres, president del Comitè Executiu de Turisme de Barcelona. En l’esdeveniment més de 200 entitats han rebut aquest distintiu, entre les quals hi ha equipaments hotelers, turístics i espais culturals de renom de la ciutat de Barcelona.

Durant el procés d’obtenció del certificat, Casa Vicens ha posat de manifest de nou els valors del projecte (proximitat, audàcia, creativitat, descobriment i excel·lència) gràcies a projectes vinculats amb el barri de Gràcia, la participació continuada en activitats de la ciutat, el suport a empreses locals, la gestió eficient de l’edifici o la creació d’experiències o productes sostenibles que ajuden a posicionar Barcelona en el mercat turístic de forma responsable.

Que és el certificat «Biosphere» |

Una de les característiques d’aquest distintiu és la millora continuada que comporta la seva obtenció, ja que el requisit per a la certificació és presentar un pla de millora continuada en matèria de sostenibilitat -ambiental, social i econòmica, amb accions a curt, mig i llarg termini que permetin a l’equipament integrar en el seu dia a dia comportaments sostenibles i demostrar el compromís amb la sostenibilitat turística de la ciutat de Barcelona. Així doncs aquesta nova certificació de sostenibilitat s’uneix a les obtingudes fa menys d’un any per aquest Patrimoni Mundial, el Safe Tourism que atorga l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola i el Safe Travels avalat pel Consell Mundial de Viatges i Turisme. Ambdós segells reconeixen la correcta aplicació de totes les mesures d’higiene i sanitat establertes per fer front a la COVID-19.