La Casa Vicens de Gràcia se suma a les celebracions mundials de l’any nou Xinès

La Casa Vicens després de passar tancada una setmana de manteniment en la que s’ha continuat treballant la restauració de la seva sala més emblemàtica, el fumador. Ara, amb la casa a punt, es prepara per donar la benvinguda al públic d’origen xinès i coreà amb motiu de l’any nou lunar. Com que en els darrers anys a Barcelona hi ha hagut un fort creixement del turisme asiàtic el qual s’ha fet present en tots els espais culturals de la ciutat, la Casa Vicens, tot i ser l’últim edifici de Gaudí en obrir les seves portes, no ha sigut una excepció. Ara com ara, el públic japonès lidera el rànquing dels visitants asiàtics a Casa Vicens, però la Xina és el país que ha mostrat més creixement en els darrers anys. En tercera posició se situa Corea del Sud, que també mostra un creixement sostingut de visitants.

1852: Any de la rata |

Aquest dissabte 25 de gener entrarem en l’any de la Rata, el primer dels animals del calendari xinès. Aquest animal s’associa amb la disciplina, la intel·ligència i l’astúcia, amb grans ambicions però també prudent davant les despeses. Una definició que podria encaixar amb la personalitat d’Antoni Gaudí, nascut també l’any de la rata. Així doncs aquest 2020, la primera casa de Gaudí ha volgut celebrar l’arribada del primer animal del zodíac amb diverses accions.

Visites guiades en xinès cada dia |

Del 20 de gener al 5 de febrer de 2020, la casa Patrimoni Mundial UNESCO s’acostarà al públic xinès oferint cada dia visites guiades en xinès gràcies a la col·laboració establerta amb l’empresa The Touring Pandas, especialitzada en tours en xinès, japonès i coreà.

Invasió de ratolins a Casa Vicens |

Les persones que aquests dies s’acostin a visitar la Casa Vicens trobaran diferents escenaris amb ratolins al llarg de la casa, una picada d’ullet al públic asiàtic que es convertirà en una acció de gamificació a través de la seu perfil de TikTok que acaba d’estrenar. A més, a partir del 24 de gener, Casa Vicens Gaudí regalarà als seus visitants de nacionalitat xinesa els característics hongbao, sobres de color vermell que simbolitzen la bona sort i que és comú que les persones grans regalin als més joves. En aquest cas els hongbao contindran un plec de color vermell perquè els visitants puguin fer, en papiroflèxia, el mateix model de rata que trobaran durant el seu recorregut per la casa. Trobaran les instruccions per fer-lo al perfil de TikTok.

Obertura de perfil en la xarxa social xinesa TikTok |

Finalment una de les darreres accions serà obrir un perfil propi en aquesta xarxa social que està tan de moda entre els adolescents però que a la Xina és la xarxa mes comú en totes les franges d’edat. Un contingut audiovisual i una interfície amb múltiples opcions ha fet d’aquesta app un fenòmen social, arribant a ser una de les apps més descarregades del món. L’objectiu de l’obertura és acostar-se al públic asiàtic combinant continguts rigorosos sobre Antoni Gaudí amb els efectes i filtres que permet aquesta xarxa social.