La Casa Vicens celebra el Dia Mundial de la Síndrome de Down amb l’acció #LaCasaPerATothom

Aquest dijous, 21 de març de 2019 novament se celebra el Dia Mundial de la Síndrome de Down. Tot i que cada dia la participació d’aquestes persones en la societat està més normalitzada, encara és necessari donar-los visibilitat per a la seva plena inclusió. Per aquest motiu, Casa Vicens comença el seu programa de Responsabilitat Social Corporativa amb l’acció #LaCasaPerATothom donant el 20% de la recaptació de les entrades venudes els dies 21, 22, 23 i 24 de març a la Fundació Catalana Síndrome de Down.

L’obra de Gaudí, és prou reconeguda com un arquitecte genial, però alhora va tenir una infantesa complexa a causa dels seus problemes de reumatisme. Una complexitat que va saber convertir en virtut traslladant a la seva arquitectura tot allò que havia après observant la natura, de fet, va arribar a dir «El gran llibre, sempre obert i que hem de fer un esforç per llegir, és el de la Natura». Aquesta creativitat i audàcia que Gaudí va saber plasmar a la Casa Vicens quan tot just tenia 30 anys, innovant en estils i en el treball dels materials, es projecta també en l’obra artística dels participants a l’ «Espai d’Art» de la FCSD, projecte al que es destinarà la recaptació obtinguda per la Casa Vicens, amb l’objectiu de promoure el procés creatiu de les persones usuàries d’aquest servei a través d’un acompanyament personalitzat que respecta els interessos i els ritmes de cada participant.

Aquesta primera acció del programa de Responsabilitat Social Corporativa per part d’aquest Patrimoni de la Humanitat reforça un dels valors de la Casa-Museu, la proximitat. Casa Vicens és una institució viva i implicada no només en l’entorn més proper del barri de Gràcia, sinó propera en tots els sentits, a través de l’acollida al visitant en grups reduïts i explicacions al llarg de tota la casa, sempre sense perdre l’excel·lència del projecte. 

Des de Casa Vicens declarem que «creiem plenament en l’enriquiment de la societat a través de la diversitat i de les capacitats múltiples, per aquest motiu, aquesta no serà l’única acció de cooperació entre Casa Vicens i la FCSD ja que, tal com van acordar els Directors Generals d’ambdues institucions, Emili Masferrer i Katy Trias, buscarem noves iniciatives per a seguir col·laborant»

Aquesta primera acció del programa RSC de la Casa Vicens recau en La Fundació Catalana Síndrome de Down que des de 1984 acompanya de manera sostenible la societat i les persones amb síndrome de Down i amb d’altres situacions de discapacitat intel·lectual perquè satisfacin les seves necessitats i expressin el seu màxim potencial vetllant pel seu benestar, respecte i dignitat en igualtat de condicions i oportunitats.

Casa Vicens és la primera casa realitzada per Antoni Gaudí entre 1883 i 1885. Declarada l’any 2005 és la casa-manifest on un jove Gaudí, de amb prou feines 30 anys, va fixar les bases del que seria la seva arquitectura posterior. Ubicada al barri de Gràcia de Barcelona va obrir les portes al públic el novembre de 2017 després d’anys de restauració i rehabilitació que van permetre a la casa tornar al seu origen.