La cartellera teatral de Porta4 per aquest juliol 2017 amb, «Cosmètica de l’enemic», o Entrellençols … vetllada de relats eròtics», entre d’altres muntatges.

Tot i gaudir ja de l’estiu la sala teatral Porta4 ens presenta aques mes de juliol un bon grapat de propostes teatrals per a tots els públics, com cada mes al TOT us fem cinc cèntims de tot allò que hi podreu veure.

Objetos inanimados |

Divendres 7 de juliol a les 22.00h.
Noves dramatúrgies.
55 minuts. Castellà.
Recomanada a partir de 13 anys.

Un testimoni anònim del món parla en la foscor, intenta reconèixer-se, formula hipòtesi, per moments és usat per la bellesa, en altres instants, per la fatalitat. Els actors són potser parteix de la seva memòria, mentre que en altres
moments són els manipuladors de l’entorn. La veu d’un objecte té ressonàncies paradoxals: opressió i hospitalitat, incertesa i indiferència, vulnerabilitat i resistència.

Les fúries/Aventura |

Dissabte 8 de juliol, 20.00 hores
Diumenge 9 de juliol, 19.00 hores
Català. 50 minuts.
Recomanada a partir de 13 anys.

Són dues obres curtes del dramaturg, director i guionista nord-americà Neil Labute que, juntament amb una tercera obra, Tobogan, van ser estrenades sota el títol genèric de Coses que dèiem avui. Totes tres obres configuren una unitat estilística que parla de les relacions de parella, de la infidelitat, de la mentida i la culpa. Amb un llenguatge viu i uns diàlegs brillants, Aventura i Les Fúries plantegen dues situacions en què el passat, el present i el futur d’uns joves personatges, i les seves relacions de parella, són sotmesos a inquietant dissecció emocional. Totes dues obres tenen en comú una comicitat tràgica i descarnada que posa de relleu el contradictori posicionament psicològic i moral dels seus personatges. Dues situacions, en principi extremes, fins i tot tràgiques, que, paradoxalment, ens enfronten amb els tòpics més comuns de les relacions amoroses.

Cosmètica de l’enemic |

Divendres 14 de juliol a les 21.30 hores
Català. Drama. 75 minuts.
Recomanada a partir de 13 anys.

Un home pretén distreure el retard del seu avió amb la lectura; però irromp la inoportuna veu d’un altre, que l’obliga a escoltar el relat d’una vida estranya, angoixant i, finalment, criminal. L’un és víctima d’una confessió que no vol escoltar. L’altre és víctima d’un sentiment de culpabilitat que es consola en la confessió i que busca la venjança. L’un descobreix els seus pecats en els pecats de l’altre. L’altre aconsegueix el seu particular consol traspassant la seva culpabilitat. Dues víctimes, dos enemics.

Com nos tornem |

Dissabte 15 de juliol a les 20.00h
Diumenge 16 de juliol a les 19.00h

Isabel Castro, una perruquera d’origen murcià, en jubilar-se queda vídua i cau en una depressió. Per distreure’s, comença a treballar com a perruquera voluntària en casals d’avis i hospitals, on coneix la mítica i alhora oblidada actriu Pepi Fornells, qui li descobreix la poesia i la declamació i que, sobretot, dota la seva vida d’un nou sentit. La Isabel recorre llavors casals d’avis recitant poemes i descobreix, a més, que perruqueria i poesia van de bracet perquè, com ella assegura -i demostra amb versos- “la poesia frena la caiguda del cabell”.

Aviat però, mor donya Pepi i van desapareixent totes les companyes del “Quadre Artístic Pepita Fornells”. La Isabel esdevé “l’última declamadora”. Però ja ningú no vol escoltar els seus poemes. Al final, només la poesia la salvarà.

Mentre ens explica la seva història, Isabel Castro recita algunes perles del vell repertori d’envelat com “El plat de fusta” de Teodoro Baró, “Un lloro, un moro, un mico i un senyor de Puerto Rico”, “Cal estimar” d’Apel·les Metres, “En un castel·lo perduto”… i aplica l’art de declamar a la seva professió de perruquera…

Entrellençols … vetllada de relats eròtics |

Dissabte 15 de juliol a les 22.30h
Català. 70 minuts. Espectacle per a adults.

És un espectacle que parla de sexe… I què em faràs? T’arrancaré els botons de la brusa a mossegades … Vaig notar la seva respiració… Si, trobo plaer en el dolor que em dóna la meva parella… Se’m va apropar i a cau d’orella em va dir… La meva voluntat es conforma amb allò que em dones, que m’enganxa… Mirades, paraules, somriures, afalacs, silencis… L’he desitjat durant molt de temps… Si després del que t’he dit no tens por, vine, i gaudirem els dos…

Coses que dèiem |

Divendres 21 de juliol, 21.00 hores
Dissabte 22 de juliol, 19.00 i 21.00 hores
Diumenge 23 de juliol, 19.30 hores
Català. Una producció de Porta4.
Recomanada a partir de 13 anys.

Tres situacions íntimes, tenses, delicades i decididament violentes sotmeses a una incòmoda exposició pública.