La Badabadoc participa al Festival Grec en format audiovisual

El Festival de teatre Grec de Barcelona torna amb una nova edició, i per altra banda els teatres de Gràcia s’adapten a la nova normalitat gràcies a les noves tecnologies. Aquest és el cas de la sala La Badabadoc que havia programat al seu escenari l’obra «El apellido comienza conmigo variación 2″ dins de la programació del Festival Grec i que a causa de situació provocada per la Covid-19 ho farà en format audiovisual dins el cicle de «Grec a Grec».

L’espectacle |

L’obra es podrà veure el dijous 16 de juliol a les 19:00 hores amb una durada d’uns quaranta minuts, i a posteriorment hi haurà el col·loqui titulat «Del documental al teatre i del teatre al documental» on descobrirem com es va gestar i produir «El apellido comienza conmigo«. Un documental audiovisual que es va convertir en obra teatral i en ple confinament ha tornat als orígens, és a dir en aquest format. Un documental que ens parla del Perú d’avui, de la justícia i la injustícia, de la legalitat i la il·legalitat, que són molt més a prop del que ens podríem pensar. La xerrada s’emetrà en directe mitjançant el software de videoconferències Zoom i s’enregistrarà per penjar-la al perfil de YouTube de La Badabadoc.

Els teatres de proximitat presenten un segell amb el lema «on el teatre batega» |

Les diferents sales de teatre de proximitat de la ciutat de Barcelona que han hagut de suspendre espectacles programats a l’edició d’enguany del Festival Grec, impulsen un projecte virtual conjunt que els permetrà mantenir la participació al Festival amb propostes vinculades a l’Amèrica Llatina. El projecte té la seva part principal en una plataforma en línia i un espai web on cadascuna de les sales involucrades anirà generant continguts i activitats durant el mes de juliol dins la programació del Grec.

El públic viatjarà a països com l’Argentina, Brasil, Colòmbia, Cuba, Mèxic, Perú i Uruguai per trobar-se amb dramaturgs, directors, companyies, actors i actrius que formen part dels espectacles que conformen la programació del festival i que es posposen a la temporada 20/21 dins el que s’ha anomenat «De Grec a Grec».

Per a poder veure aquestes propostes via streaming caldrà prèvia inscripció per a cada una de les activitats programades, a més la nova web segons els responsables, no només vol ser una pàgina web on se centralitzaran ara per ara, tota la informació de les activitats al voltant del Festival Grec en línia, sinó que també vol ser un aparador per a les sales de teatre i per tant de les seves activitats. En aquest projecte hi participen els espais: Teatre Akadèmia, Sala Atrium, El Maldà, Sala Fènix, Sala FlyhardLa Badabadoc, Teatre La Gleva, Teatre Tantarantana i Sala Versus Glòries.