Julia Botanz Guimerà resenta el seu projecte Ida Susal al Tradicionàrius.

CAT

Julia Botanz Guimerà, rebesnéta del conegut dramaturg Àngel Guimerà, presenta el seu projecte Ida Susal al Tradicionàrius en el marc de la seva primera gira “Girar la primavera” amb el suport de l’AiE. Un espectacle adaptat en Llengua de Signes Espanyola que fa que les cançons d’Ida Susal siguin universals i que el seu missatge i la cultura arribi a la comunitat de sords.

Un projecte amb una rítmica excepcional |

Ida Susal és el projecte de la canària Júlia Botanz Guimerà, que des de 2010 s’acompanya de diferents músics per compondre les seves pròpies cançons amb traces d’estils ben diferents. En el seu repertori s’hi poden trobar des de cançons “disco” o rumberes, fins a tot tipus d’influència llatina: milonga, son cubanp, rancheras, cúmbies… Això fa que Ida Susal tingui una diversitat rítmica excepcional i un repertori molt variat i intens que assegura mestissatge, sentiments i ritme.

El concert al Tradicionàrius, CHET + IDA SUSAL |

Ara, després de 6 anys de trajectòria i de connectar amb el públic d’una manera excepcional, Ida Susal engega una gira per la península per presentar les cançons del seu proper treball discogràfic amb una novetat molt important: en tots els espectacles inclouen un component més, una intèrpret en llengua de signes espanyola. Aquesta aposta vol fer arribar a la comunitat sorda el missatge de les seves cançons i la cultura en sí. Aquest fet fa que les cançons siguin universals i que la formació complerta balli, canti, actuï i signi. La nova formació de “Girar la primavera” inclou l’adaptació artística a llengua espanyola, de la mà de Soledad Melián García. Jonay Aguilar, Ioné de La Cruz, Nadir Sigolo i Julia Botanz completen la banda i acaben sumant uns vint instruments: piano, percussions, acordió, violí, contrabaix, baix elèctric, guitarres, pedals…

El concert, que tindrà lloc el proper 27 de maig a les 22h al CAT, l’obrirà la banda barcelonina CHET, l’últim projecte de Toni Jiménez.