Juan Falú i Guillermo Rizzotto presenten «La guitarra argentina» el proper 11 de novembre al C.A.T.

CAT

El guitarrista argentí Juan Falú, i Guillermo Rizzotto, guitarrista reconegut entre els músics contemporanis, compartiran escenari el proper divendres 11 de novembre a les 22 hores en el marc del Cicle Hamaques de la Casa Amèrica Catalunya.

Juan Falú |

Juan Falú és una de les referències fonamentals de la música argentina. Guitarrista i compositor, ha obtingut importants distincions al seu país com el Premi Nacional de Música 2000, atorgat pel Ministeri de Cultura en reconeixement als seus més de 40 anys de carrera musical. Fent gala de les seves profundes arrels argentines, les seves composicions reuneixen els sons folklòrics de tota la regió i les proses de reconeguts poetes com Horaci Pilar. No en va, les seves composicions poden escoltar-se en els repertoris de destacats artistes com Fito Páez i Juan Quintero. A més, dirigeix el festival Guitarres del Món, considerat la major trobada internacional de guitarra del món. Al llarg de 20 anys han participat intèrprets de més de 80 països de les Amèriques, Europa, Àsia i Àfrica; donant cabuda a una gran diversitat de llenguatges musicals possibles amb les sis cordes i agermanat amb el Certamen Llobet de Guitarra de Barcelona, qui també col·labora en aquest concert.

Guillermo Rizzotto |

L’obertura del concert anirà a càrrec del reconegut guitarrista argentí establert a Barcelona, Guillermo Rizzotto, també compositor i productor altament reconegut entre els músics contemporanis que mostren un nou acostament a la música d’Argentina barrejant tradició i modernitat, nou so i composicions fresques, enriquint així el repertori de guitarra i la música del seu país. El seu treball compositiu i d’interpretació es mostra en una paleta de 8 delicats àlbums editats al llarg de 9 anys. Tres de música original per a guitarra i diversos àlbums en col·laboració, entre els quals es destaca VINDU al costat de músics noruecs. Els seus 5 treballs més importants han estat reeditats al Japó, on porta endavant una carrera sense precedents. En l’àmbit de la música original per a guitarra Guillermo Rizzotto ha compartit concerts i enregistraments amb artistes com Juan Falú, Silvia Pérez Cruz, Lidia Puyol, Raúl Carnota, Rudy Flors, Franco Luciani, Eduardo Eguez, i molts més.

Us recordem que els podreu escoltar el proper divendres 11 de novembre a les 22 hhores en el marc del Cicle Hamaques de la Casa Amèrica Catalunya, al C.A.T.