Jordi Fàbregas deixa la direcció del Centre Artesà Tradicionàrius i rep la Creu de Sant Jordi 2020

Imatge: Cedida

Aquesta setmana Jordi Fàbregas qui ha estat President de l’Associació Cultural TRAM i Director del C.A.T. Centre Artesà Tradicionàrius a #Gracia s’acomiadava en un comunitat, explicant que ha arribat el moment de deixar la presidència d’aqueses dues entitats tant importants pel suport de la música tradicional catralana. Segons el propi Fàbregas ho explica així

«Ja fa un cert temps que hi donava voltes i ara ha arribat el moment de deixar la meva activitat com a President de l’Associació Cultural TRAM i Director del C.A.T. Centre Artesà Tradicionàrius. Serà a la cloenda del festival d’enguany (Tradicionàrius 33a edició -1988/2020 i C.A.T. Centre Artesà Tradicionàrius 2003/2020, 27 anys). Han sigut una pila d’anys plens d’il·lusió, d’activitats, de projectes…  i de dedicar-hi totes les hores del dia i més de les que disposava. En aquest llarg recorregut hem coincidit en moltes ocasions i hem compartit multitud d’iniciatives, que amb l’esforç i la complicitat de tots, hem pogut fer realitat. Per mi ha estat un plaer treballar, lluitar i col·laborar amb tots vosaltres«.

A més aquest 2020 el Govern de la Generalitat de Catalunya també ha decidit concedir la Creu de Sant Jordi 2020 a 30 personalitats diverses entre una d’elles a Jordi Fàbregas, per la tasca de recuperació i promoció de la música popular i tradicional catalana i pel seu paper indiscutible en la fundació i consolidació de nombrosos festivals i de diferents grups musicals d’arrel tradicional. La seva aportació ha estat clau en la creació i consolidació d’esdeveniments musicals com el Festival Tradicionàrius, els Saraus de Primavera, la Mercè Folk o el Mercat de la Música Viva de Vic, i ha impulsat la creació dels grups més destacats del panorama de la música tradicional i popular.