Jocs Florals Escolars Gràcia 2015.

Jocs Florals 2015Dimecres 20 de maig va tenir lloc l’acte de lliurament dels Jocs Florals Escolars Gràcia 2015.Un any més, l’auditori de la biblioteca Jaume Fuster va quedar petit per acollir la representació escolar nens i nenes i mestres de les escoles de Gràcia que han participat en aquesta edició.

Aquest anys han estat seleccionades cent seixanta-sis treballs de vint-i-vuit escoles participants amb les modalitats de Premis de Poesia i Premis de Prosa; cadascuna de les dues modalitats comprèn 6 categories que acullen alumnes de primer, segon i tercer cicle de primària, i de primer i segon cicle d’ESO, i alumes de cicles formatius i de batxillerat.

Durant l’acte s’ha fet la lectura i el lliurament de premis als alumnes escollits. L’acte ha comptat amb la presència de la Ima. Isabel Ribas, presidenta del Districte de Gràcia i el Sr. Eugeni Rodoreda, conseller de Cultura de Gràcia.

Aquesta activitat ha comptat amb la participació artística del Grup de vent de l’Escola de Música de Gràcia que ha realitzat tres interpretacions musicals. També han col·laborat els rapsodes del Teatre del Cercle en la lectura dels textos.

Els Jocs Florals Escolars se celebren a tota Barcelona i s’inicien, en una primera fase, amb la participació de l’alumnat en els Jocs Florals del seu centre educatiu.

Els treballs seleccionats a cada centre participen en els Jocs Florals Escolars del Districte. En aquesta segona fase, un jurat mixt format per sis escriptors/es i sis docents seleccionen un treball per cada gènere i categoria d’entre tots els presentats, i els escollits passen a la fase final dels Jocs Florals Escolars de Barcelona. Finalment, els guardonats a Barcelona passen a la fase final de Catalunya

Els Jocs estan organitzats pel Centre de Recursos Pedagògics de Gràcia i pel Districte.

Com cada any, les narracions i poesies guardonades es recolliran en una publicació que edita el Districte de Gràcia i que es fa arribar als centres i alumnes que han participat en el certamen. Aquí trobareu els noms dels guanyadors.