João Afonso presenta el disc «Sangue Bom» al C.A.T.

CAT

João Afonso neix a Moçambic l’any 1965 però el 1978 es trasllada a Portugal amb la seva família. Els seus treballs recullen les influències de la música africana així com de la música popular portuguesa que va conèixer pel seu oncle Zeca Afonso, el compositor de Grandola Vila Morena cançó referent de la Revolució dels Clavells del 25 d’abril de 1974. Durant tota la seva carrera Afonso ha col·laborat amb artistes destacats del panorama nacional i internacional com Julio Julio Pereira, Luis Pastor, Uxía, Mestisay, Filipa Pais, Pedro Guerra, Pablo Milanés y Quinta do Bill. I ara aquest proper diumenge 10 d’abril ens presenta el seu nou àlbum al C.A.T.

El disc

Sangue Bom, és un recull de cançons d’amistat, fraternitat i amor escrites per Mia Couto i José Eduardo Agulusa musicades per João Afonso. Faules dels paradigmes de la infància, testimonis melòdics de l’idioma portuguès i un món d’afectes humans i musicals entre Portugal, Moçambic i Angola. La sensibilitat d’aquests tres amics es posa de manifest en aquest treball “Sang Bona”, que parteix del viatge d’Afonso a la seva infantesa, l’Àfrica, i continua pels sons de parla portuguesa, en un context poètic contra la discriminació i el prejudici. Una obra de sonoritats híbrides que van pertànyer al subconscient col·lectiu de persones, que van compartir espais i camins, un territori ple d’emocions que els tres autors comparteixen.

Sangue Bom és el seu cinquè treball discogràfic d’estudi, anteriorment va publicar Missangas (1997),  Barco Voador (1999), Zanzíbar (2002), Outra vida (2006). El 2009 va publicar Um redondo vocábulo, un treball intimista que fa referència a l’obra poètica i musical de Zeca Afonso, el seu oncle.

Informació d’interès

Diumenge 10 d’abril de 2016 a les 19  h al C.A.T. 
Preu taquilla: 15 € / anticipada: 12 € / Amics del C.A.T. 8 €
Entrades anticipades a www.entradium.com